About us

A Few Words About Us

teamup40

‘Laten we een eigen team gaan samenstellen,’ zei Ron tegen ons drieën. We keken elkaar aan en waren het er gelijk mee eens. ‘Maar dan wel een team dat onderscheidend is van elk ander team,’ zeiden wij tegelijk.

Al snel kwamen we er achter dat onze drijfveer het saamhorigheidsgevoel was. Samen uit, samen thuis. En elkaar kennen, zonder te weten wie degene naast je is, met hetzelfde shirt als jezelf. En als laatste was een minimum leeftijd van 40 een voorwaarde. Zo onderscheiden we ons van de rest. Het ontstaan van TeamUp40 was begonnen.

lees verder

Join Team Up40

1.

40 jaar en ouder.

Zoals al in het voorwoord staat beschreven, wij als ervaren en fanatieke 40 plussers delen een zelfde passie, ontstaan vanuit de OCR. Samen trotseren we de obstakels en uitdagingen tijdens de runs. Naast meedoen met obstakelruns, zijn meerdere members betrokken als buddy, official, vrijwilliger of deelnemer bij diverse evenementen en andere sporten. op dit moment hebben wij de maximum aan leden bereikt van 40 en een leden stop ingelast, aanmelden kan altijd!

2.

Team shirt.

Als member van ons team draag je natuurlijk ook ons shirt met het schitterende Team Up40 logo. De shirts zijn er in twee varianten, loose fit en compressie. Beide met korte mouwen. Momenteel zijn we (nog) niet verbonden aan een kledingmerk en gebruiken we de merken ADWis (loose fit) en Rhino (compressie). Voor specifiek maatwerk denken wij natuurlijk met je mee.

3.

OCRA Nederland.

Het obstakel rennen is een hele jonge nog niet erkende sport. Wij als Team Up40 vinden het belangrijk om de bond te ondersteunen om zo mee te werken aan de ontwikkeling tot officiële sport. De sportbond is in 2015 opgericht en ontwikkeld zich razendsnel. Wil je deze jonge sport ondersteunen dan kan je lid worden van de OCRA Nederland. Zo ondersteun je indirect de sport en de bond en door je membership heb je de mogelijkheid diverse kortingen te krijgen.

website
4.

100% dope free.

True Winner is een initiatief van de AtletenCommissie van NOC*NSF en de Dopingautoriteit. Het vormt onderdeel van het totale 100% Dope Free programma. OCR wordt steeds populairder en daarmee professioneler. Omdat het nog in de kinderschoenen staat vinden wij het belangrijk om meteen te laten zien dat 100% Dope Free vanaf de start al wordt gerespecteerd. .

website

 

Founders of Team Up40

Team Up40 on Strava

OCR Association Benelux

OCRA Nederland is een sportbond met als doel het (doen) bevorderen en reguleren van (de beoefening van) het Obstacle Course Racing in Nederland. Wij willen Obstacle Course Racing op de kaart zetten als leuke en veilige sport.

Kernwoorden:

- Een bond met leden;
- Niet commercieel;
- Onafhankelijk
- 5 bestuursleden;
- Coördinatoren: leden met specifieke kennis en ervaring;
- Leden;
- Begunstigers;

Voordelen leden:

- Ongevallen en aansprakelijkheidsverzekering;
- Kortingen;
- Meer aandacht voor veiligheid evenementen;
- Aandacht voor begeleiding bij evenementen;

Voordelen voor organisatoren:

- Advies omtrent veiligheid;
- Advies omtrent wedstrijdelementen;
- Bieden van opleiding voor vrijwilligers;
- Beschikbaarheid van een pool van OCR officials;
- Meedenken aan ontwikkeling van het Obstacle Course Racing;
- Communicatie omtrent kampioenschappen en wedstrijden.

website