Algemene Leden Vergadering OCRA en de OCR European Championships

Gisteravond 18 februari was het zover, de ALV, oftewel de Algemene Leden Vergadering van onze mooie bond, de OCRA.

De locatie was zorgvuldig gekozen, Moerdijk mooi in het midden van de BeNeLux. Hotel Port of Moerdijk was door Jim Malinka bereid gevonden om ons kosteloos te ontvangen.  Ook namens Team Up40 hartelijk dank hiervoor.

De opkomst, nog geen 25 van de ongeveer 400 leden, vond ik persoonlijk een beetje teleurstellend, Team Up40 was wel met 4 members aanwezig. Hiermee maken wij als Team Up40 een duidelijk statement. Wij vragen niet voor niets om lid te zijn van de OCRA voordat je bij ons member kunt zijn. Dit is om "onze" sport te promoten!!

Michel de Jong

Michel de Jong

Het voorwoord van Michel de Jong is kort en bondig. Toen hij ons allen vorig jaar samen bracht in Zaltbommel, is daar de OCRA ontstaan. Michel verteld onder andere dat er al grote hordes zijn genomen en dat er nog vele zullen gaan volgen. Verder geeft hij aan dat tijdens het afgelopen jaar gebleken is dat de verbindende factor binnen de OCRA, niet hij maar Bas Smit is. Dit heeft tot gevolg dat hij zal terug treden als voorzitter maar aanblijft in het bestuur in een andere hoedanigheid. Voor verdere details verwijs ik naar zijn stukje op de fb pagina van de OCRA.  klik hier

Helen van der Corput

Helen van der Corput

Helen van de Corput, neemt vervolgens het woord. Uiteraard wordt Michel bedankt voor zijn tomeloze inzet. Helen neemt met alle aanwezige leden de lopende zaken door. De hamerstukken van vanavond zijn uiteraard de voorzitters wissel en het vaststellen van de financieel experts, ook wel kascommissie genoemd, in de vorm van de ons welbekende Marja van Rooijen samen met Vincent Verbeek. Hier wordt door de aanwezige leden geen bezwaar tegen in gebracht. Daarnaast zijn er 2 vacatures vrij in de organisatie die spoedig opgevuld dienen te worden. klik hier voor de taakomschrijving.

Jim Malinka

Jim Malinka

Nu is het woord aan de Piraat, Jim Malinka. Jim verteld over de stand van zaken over het Europees Kampioenschap in Wychen. Door soms zelfs vervelende discussies en wijzigingen in het kader van het event is er een kleine achterstand ontstaan. Met keihard werken door diverse leden is die achterstand al behoorlijk ingelopen. Met het opzetten verschillende Taskforces kunnen taken beter worden verdeeld.

Pieter Themmen

Pieter Themmen

Pieter Themmen

zal bijvoorbeeld het EK-dorp gaan coordineren. Er is dan ook heel veel hulp nodig van de leden. Kijk hier Taskforces waar en hoe je jezelf ook kunt inzetten voor ons EK. Heb jij een specialisme waar de organisatie behoefte aan heeft of wil je gewoon vrijwilliger zijn neem contact op. Er is hulp nog voor tijdens en na het EK!!!

 

Verder laat Jim nog even doorschemeren dat de obstakels tijdens de OCR EC zwaar zullen zijn. Om nog wat duidelijker te zijn, het zal geenszinds lijken op een Strong Viking parcours, de afstand en welke obstakels zullen de komende tijd langzaam aan door middel van teasers bekend gemaakt gaan worden door de organisatie. Jim benadrukt nogmaals dit is een onafhankelijk Europees Kampioenschap is. Eigen en unieke obstakels, grotendeels eigen parcours met eigen finish lijn.

Algemene Ledenvergadering OCRA in Moerdijk

Algemene Ledenvergadering OCRA in Moerdijk

Na de zeer uitgebreide toelichting over het EK volgt de rondvraag. Marja stelt namens Jeroen kaspers de vraag over de aantallen benodigde officials bij de runs. Het antwoord luidt dat dit nog steeds in onderhandeling ligt met de organisaties en OCRA. Definitieve uitspraak hierover volgt nog. Vanuit de aanwezige leden worden opmerkingen, tips en tricks verteld die door het kader ter harte worden genomen.

Bas Smit

Bas Smit

Bas Smit

de nieuwe voorzitter van de OCRA neemt het woord en benadrukt nogmaals het belang van ons allemaal. Onze bond valt of staat met onze leden Hij vraagt aan ons allemaal om actief bezig te zijn met het werven van nieuwe leden. Iedereen krijgt een stapeltje flyers mee om deze uit te delen in de eigen omgeving.

Tot slot wordt de datum van de volgende ledenvergadering bekend gemaakt, pak uw agenda er maar vast bij. Dinsdag 10 mei 2016 zelfde tijd en zelfde locatie. Tijdens deze vergadering worden onder andere de jaarcijfers gepresenteerd.

No Comments Yet.

Leave a reply