team up40, iron viking, strong viking, ocr
Iron Viking proberen
28 maart 2018

Amsterdam Urban Trail

Terugkijkend was dit een goed georganiseerde fun-run met een snufje cultuur

Na meerdere keren enthousiaste verhalen te hebben gehoord over Urban Trails van onder andere the Belgian Uppie, konden we niet anders dan ons inschrijven voor de allereerste Amsterdamse versie.

Eerlijk gezegd hoopte ik er maar het beste van, want de Urban Trail zou door Amsterdam Noord gaan en dat is wat mij betreft niet echt het mooiste deel van de stad.

Terugkijkend was dit een goed georganiseerde fun-run met een snufje cultuur

 

Helaas was Nico door ziekte geveld en hij kon dus niet naar Amsterdam komen.
Uiteindelijk stonden we toch nog met 4 uppies op zondagochtend klaar: Ferry, Laurence, kersvers teamlid Janine en ikzelf.

De startnummer- en tas afgifte verliepen vlekkeloos. Dit was gesitueerd in de NDSM loods; een immense monumentale industriële scheepsbouwloods, die gebruikt wordt voor diverse culturele activiteiten zoals dans- en theatervoorstellingen, exposities, dancefeesten, e.d. Een super gave locatie!

Naast de loods ligt het startgebied. Het is intens koud en we proberen onder de begeleiding van de vette beats warm te blijven. Na vertrek gaan we al snel door de eerste “bezienswaardigheid” heen. Café Noorderlicht, waar we tussen de tafeltjes door lopen en de bediening tussen de lopers door oversteken. Dat geeft ons al meteen een idee hoe deze run gaat zijn.

“Terugkijkend was dit een goed georganiseerde fun-run met een snufje cultuur”

Om alle 18 locaties te benoemen waar je langs komt of doorheen loopt is wat veel. De naar mijn mening leukste/verrassendste locaties:
Wdstck, een bedrijf waar ze meubels maken uit prachtige boomplanken.
De Ceuvel, een scheepshellingterras met direct daarnaast een soort park waar woonboten kriskras door elkaar op het land (!) liggen, met een soort steiger er slingerend doorheen.
Falck Securtity Services: Een offshore trainingsruimte met groot bassin.
Crane Hotel Faralda: Een havenkraan waarin zich drie luxe design suites bevinden.

team up40, urban trail, ocr, amsterdam

De finish is weer terug bij de NDSM loods. Hier krijgen we een medaille en zakje, waar we vervolgens mee langs een soort van buffet kunnen lopen om een ontbijtje te verzamelen. Grappig gedaan!

Terugkijkend was dit een goed georganiseerde fun-run met een snufje cultuur, wat mijn beeld van Amsterdam Noord ten positieve heeft veranderd. Een welbestede zondagochtend!

Jeroen

Comments are closed.