team up40, beletter, ocrec, ocr ec
OCR EC Robert Brouwer
20 juni 2016
team up40, spartan race
Spartan Beast Tirol
19 september 2016

Bootcamp-Run

team up40, bootcamp run, alkmaar

Een run welke voor mij eigenlijk niet op het programma stond maar doordat er een Uppie zijn inschijving via DMM marktplaats aanbood was ik snel na overleg thuis om.

Nog bedankt Toon. Later begreep ik dat Ron ook de tweede was die naar Toon gereageerd had, maar je had Pech Ron.

Voor mij was dit dus de eerste keer Bootcamprun nadat ik vorig jaar wel enkele reviews had gelezen dat het een leuke run was geworden en nog wel in Noord Holland, eindelijk een keer voor mij dicht bij huis. Enkele dagen voordat de run begon had ik nog even contact met Ron en hij gaf aan dat hij ook nog wel wilde gaan en dat hij via via een inschrijving alsnog had verkregen. Aangezien het voor mij op de route ligt naar het Geestmerambacht is Ron met mij meegereden en hoorde onderweg dat Johan Verhulst ook met ons mee ging lopen.
Zelf had ik afgesproken met Margreet Schuttrups die na deze run gewoon nog even de voorronde ging doen voor Ninja Warrior. Maar ivm met mogelijke tijdnood zij zou na de eerste 12 km afhaken. Dit was makkelijk aangezien de 18 km bestond uit 1 ronde van 12 km en 1 ronde van 6 km.

Daar aangekomen was het parkeren voor ons goed geregeld wij konden namelijk op nog geen 200 mtr. lopen van het startveld een plek vinden welke nog gratis was ook. Er was ook nog een ander parkeerterrein maar deze was een stuk verder lopen. Na een lange wandeltocht van wel 200 meter, op het start terrein aangekomen zag het er netjes uit en een DJ draaide lekker zijn plaatjes ook begon het allemaal wel lekker vol te lopen met mensen. Tijdens het wachten en het wegbrengen van de tassen werden we verrast door de aanwezigheid van het fotomodel Suzanne Ulrich Zij stond op nagenoeg alle pamfletten door heel Alkmaar en op andere promotie uitingen voor deze run. Na even gezellig gesproken te hebben besloot ze om met ons maar mee te gaan lopen. Hoe meer ziel hoe meer vreugd. Door toch wel het warme najaarsweer lagen trouwens Ron, Johan en Suzanne al tijdens de warming up in het water terwijl iedereen anders in het startvak “serieus” was.

team up40, bootcamp run, alkmaar

Na de Zware warming up was de start matig spectaculair aangezien we onder het podium door moesten waar de warming up op werd voorgedaan.
Waarna direct 4 schuine muren stonden waar we met zijn allen overheen moesten. Hier was na de start wel al wat oponthoud maar trok wel het startvak goed uit elkaar.
Na deze muren volgden de diverse obstakels elkaar redelijk snel op zoals drill instructor, enkele klimmuren, Muderea met trenches en mud crawl, klimwand met brandweerstang, open water zwemmen en monkeybars en nog meer. Welke precies weet ik niet eens meer. Tijdens het lopen viel mij wel op dat de bewegwijzering enigszins karig was aangezien met af en toe wat linten. De ronde om het meer was trouwens ook de basis voor de laatste 6 km welke we als tweede ronde moesten maken.

Nadat we om het meer gelopen waren ging het parcours door een bosgedeelte waarna we het splitsingspunt naderden voor de 6 en 12 km. Hiervoor moesten we naar de overkant zwemmen en weer terug waarbij we over een ponton moesten klimmen. Dit water was wel erg lekker aangezien het toch wel warm was
Na deze splitsing ging het door naar een waterovergang met monkey ropes en de bekende ringenbrug van deze run. Ca 15 meter overbruggen door aan ringen te hangen.
Het jammere was met dit obstakel dat de ringen nogal nat waren waardoor eigenlijk iedereen eraf glipte Ron, de bikkel hield hem voor 1 derde vol.
Na deze heerlijk verkoelende waterpartij was het kilometers maken door een weiland waar de zon zijn best deed lees warm. Op dit weiland waren verspreid nog enkele obstakels geplaatst.
Waarbij de obstakels leuk waren maar de omgeving niet echt. Nadat we over de zelfde brug moesten lopen waar we eerder aan gehangen hadden ging het qua loopomgeving weer leuker worden.

team up40, bootcamp run, alkmaar

Met enkele heuvels en de MTB paden waar het parcours over uitgezet was op naar het laatste Obstakels de Glijbaan Boven aangekomen werd het voor de veiligheid goed uitgelegd wat altijd weer goed is. Deze glijbaan leek wel steiler dan de bekende glijbanen van de MM en de SV runs en de afglij was niet een bekende vlucht maar een glijpartij op het water.
Persoonlijk vond ik deze wel grappig en leuk maar ik hoorde ook wel mensen klagen over een klap op hun nek bij het eraf glijden.

Na deze eerste ronde van 12 km moesten we nog 1 ronde van 6 km lopen over de eerder genoemde obstakels. Maar voor dat we daaraan begonnen namen we afscheid van Margreet en later op de 2e ronde 6 km Suzanne dit omdat ze deze met familie ging lopen en wij toch iets sneller wilden lopen. Na deze start bleek dat het echt een heel stuk drukker was geworden op het parcours waardoor we enkele obstakels voorbij gelopen zijn en na over leg zijn we dan ook met zijn drieën uppies doorgelopen zonder Suzanne.
Bij de trenches was het nu een waar modder zwemparadijs en was daardoor wel erg gezellig geworden. De laatste 6 km kun je dan ook totaal niet vergelijken met de eerste 12 km.
Wat door de drukte dan wel een probleem was waren de lange wachttijden bij enkele obstakels.

team up40, bootcamp run, alkmaar

Aangekomen op de het finish terrein was de sfeer erg gezellig waardoor we niet meteen zijn weggegaan en even zijn bijgekomen.

Al met al:

  • Leuke run.
  • Leuke obstakels met relatief korte stukken lopen tussen de obstakels
  • Nette organisatie het verliep allemaal netjes en geordend
  • 2e deel 6km is gezellig maar veel wachttijden
  • Mud niet heel veel maar was 2e ronde goed modderig
  • Genoeg waterpassages
  • Verzorgingspunten waren voldoende en de vrijwilligers gezellig

Voor herhaling vatbaar JA

Thnx voor de gezellige dag Ron, Johan, Margreet, en Suzanne

Ferry,

Comments are closed.