Break Out / Zwemloop / SV water edition

Break out Run
Te : Schaik
11-06-2016

break out 3Aangezien ik dit jaar ook had besloten eens wat andere runs te gaan doen als de geijkte Mudmasters en Strong Vikings heb ik mij ingeschreven voor runs zoals deze. In de reviews van vorig jaar op Obstakels.com ook al goede dingen over gelezen dus hoppa doen. Eerst was het de bedoeling om deze run samen met mijn vriendin te gaan lopen maar door omstandigheden is dit niet doorgegaan.

break out 2Gelukkig heb ik deze inschrijving door kunnen zetten naar een ander Bootburg lid waarmee ik regelmatig  bootcamp trainingen doe, samen met hem en 1 andere persoon beide geen uppies ben ik naar deze run gegaan. Bij het aanrijden op de locatie was alles al goed geregeld en goed aangegeven. ruime parkeergelegenheid en na het parkeren naar het startterrein gelopen. bij aankomst op het startterrein was de indruk nog beter, de sfeer was gezellig en gemoedelijk. Alles was aanwezig van biertent tot DMM kraam. Na enige tijd wachten rustig omgekleed en de tassen weggebracht wat ook weer netjes geregeld was. Bij de start wordt het allemaal echt en spannend Je wordt in de eerste instantie binnen in een afgesloten hekwerk geplaatst waar de warming up gedaan wordt als delinquent. Na deze luchtperiode worden alle gevangenen onderverdeelt in kleinere gevangenishokken waar je uiteindelijk met zijn alle tegelijk uitbreekt om te ontsnappen. Dit is een kleine massa ontsnappingspoging met als doel na 16 km vrij te zijn. Het eerste obstakel is een gevangenismuur waar je overheen moet klimmen waarna een stuk bosloop volgt richting het strand en zandafgraving. Dit is goed benut als je door het mulle zand heen ploetert over enkele zandheuvels heen. hierna waren enkele kleine eenvoudige obstakels te nemen door een stuk moeras spinnenweb en klimobjecten. Ook simpele obstakels waarbij je voeten gebonden zijn met rubberbanden zijn grappig om te doen. Veel obstakels waarbij getild moet worden zijn allemaal met een crimineel tintje zoals het geldzak sjouwen en drugskoerier spelen met zwaar gevulde emmers. het geheel wordt compleet gemaakt met ook mooie en grotere (water)obstakels. zoals een grote waterglijbaan als de Fjord Drop, hier waren wel enkele beginnersprobleempjes mee waardoor de ondergrond van de glijbaan niet helemaal smooth gleed. lees (best wel hard voor je rug/nek).  de run zelf bestond uit 2 rondes van 8 km maar bij deze herhaling ontstaat geen verveling. De obstakels zijn allemaal goed te doen en niet extreem zwaar. En als leuke variatie ontvangt elke ontsnapte gevangene een nette medaille( t shirt is apart voor een nette prijs evt. daar te koop). Ik zeg voor volgend jaar weer een erg leuke run om te doen met leuke en goede obstakels en goede organisatie.

break out1 (1)

Zwemloop Zaanstad
Te : Het Twiske (Oostzaan)
15-06-2016

Soms doe je spontane dingen niet OCR gerelateerd

Triat 15-6 (1)Triat 15-6 (3)Een opwelling welke voorbij kwam doordat ik bevriend ben op facebook met Runnersworld Zaandam. Een klein evenement georganiseerd door Triathlonvereniging Zaanstad. Best wel spannend om te doen aangezien dit uiteindelijk een tijdrun wordt met zwemparcour. ( het is niet mijn beste ding om op tijd te lopen)

Er kon ingeschreven worden in meerdere afstanden maar de meest interresante waren de 500mtr zwemmen/5km lopen en de 1km zwemmen en 10km lopen.

Aangezien de strong viking water editie net gelopen was leek mij de 500mtr zwemmen en 5km lopen het meest verstandig. Nadat ik enkele vrienden had opgetrommeld die wellicht geinterreseerd konden zijn de organisatie gemaild of we nog konden inschrijven gelukkig via mail kon dit nog en via de mailwisseling werden enige tips gegeven hoe het evenement in zijn werk ging qua wisselen kleding ed. na het zwemmen. Uiteindelijk gestart met het OCR kanon Casper de vries en Machiel. De opzet van dit is vrij simpel deze 2 diciplines uitvoeren in een zo snel als mogelijke tijd. Maar wat is 500 meter zemmen in open water zwaar  zeker als er vlak daarna ook nog meteen zonder echte pauze 5 km hard gelopen moet gaan worden. Al met al en tijd gemaakt van 38 minuten (en ruim 500 Ckal minder) waarvan ca 10 minuten zwemmen was 3 minuten omkleden en 25 minuten hardlopen. Voor mijn doen best netjes. Mar vergeleken de nr 1 die dit in ca 27 minuten heeft gedaan erg langzaam. Dit soort dingen is wel een onwijze training en bewustwording dat er aners en beter getraind kan worden. Een aanrader voor ieder om eens soortgelijks te doen.

Triat 15-6 (2)

Strong Viking Water
Waar : Berendonck Wijchen
11-06-2016

De vaste Prik Strong Viking. En dan de water editie in een warme periode wat kan er fout gaan.

Eigenlijk niets aangezien de runs goed georganiseerd worden locatie voor velen bekend is en de 19km door velen ook makkelijk gelopen kan worden.

Wij veertigers zijn toch wel sportief te noemen en gaan door.

Bij de start de gebruikelijke eerste muur over ( waarbij ik nog steeds moet lachen aan de opmerking van mijn vriendin die vorig jaar een keer meeliep. Zij dacht dat nl. dat de muur om zou klappen zodra er gestart werd. Wat keek ze vreemd dat iedereen eroverheen begon te klimmen) waarna we een leuk pad door het bosrijke gebied ingingen. Weldra kwam het eerste echt obstakel tevoorschijn het touwklimmen altijd leuk en voor vele ook ervaren lopers kan deze lastig zijn. Da dit stuk kwam al snel de mudarea eraan wat altijd weer lol is, tijdens het begin was deze mud nog redelijk hard en makkelijk begaanbaar maar ik kan me indenken dat dit later zwaar zou kunnen worden. De monkeybar vond ik alleen niet echt strategisch geplaatst aangezien deze redelijk dicht na deze muderea kwam en hierdoor waren zeker de eerste sporten glad. Zelf heb ik de monkeybars dan ook niet gehaald %$%#%me. Wat ik met deze editie erg mooi vond waren de leuke stukken door het "rustige"bosgedeelte en met name bij de skiberg alle mooie kleuren in de natuur met de varens die overal groeiden. Doordat de temperatuur best wel warm begon te worden was het strand met alle waterobstakels geweldig om te doen en hier genoten wij en het publiek dan ook zichtbaar van. Tijdens dit stuk kwam ik ook Jeanine tegen van picture your sports en wat is zij toch altijd gezellig en meelevend. Ze liep meteen mee naar de Fjord drop om fotoos te maken. En die zijn best gaaf geworden.

Het parcour verder ging weer zoals gewoonlijk richting de skiheuvel en via de flying ragnar dit blijft ook een lastig ding nu weliswaar tot ruim de helft gekomen.

Op de skiheuvel hadden ze leuke trailstukken met lekkere klimmetjes erin. En natuurlijk de bekende zandzakken met klim en Big wall wat vind ik deze toch gaaf om te doen!!. Hierna vond ik het gewoon lekker uitlopen met wat gebruikelijk bekende Strong viking Obstakels. Op het punt dat wij met het 19 km parcour weer bij de rest kwamen 13 km parcour was er een verzorgingspunt waar we opeens mede uppie Ronald tegenkwamen die de 13 km zou lopen. Hij vond het toruwens leuk om een aangepast 19 km parcour te lopen doordat hij een afslag gemist had. De topper!!!!!!! En bij de finisch het doel van deze dag buiten lol hebben de varjagen Plak

IMAG3412

Al met al een mooie dag met een mooi parcour en genieten en daarbij vele bekende gezichten weer gezien.

Op naar de volgende Oerahhhhhh.

Ferry Willemsen

No Comments Yet.

Leave a reply