team up40
Tough Mudder / Merrel
7 november 2016
team up40
Fisherman’s Friend Strongmanrun
13 mei 2017

buddy voor Team No Limits

team up40

Kort geleden ben ik door Johan van Etten gevraagd of ik een blog wil schrijven over het buddy zijn voor Team No Limits. Uiteraard wil ik daar graag aan meewerken. Met deze blog hoop ik mensen met een handicap te motiveren om een nieuwe of een grotere uitdaging aan te gaan.

Ook wil ik andere sporters motiveren om ook eens als buddy klaar te staan tijdens een OCR of andere activiteit. Zelf doe ik door een uitdaging van collega’s als sinds maart 2013 aan OCR. Dit vind ik zo leuk dat ik met een aantal loopmaatjes sinds begin 2015 Team Up40 heb opgericht. Allemaal 40 ++ met passie voor de sport en het buddy hart op de juiste plaats.

team up40, buddy, ocr, obstakelrun, obstaclerun

Team No Limits

Via mijn neef Rick ben ik in contact gekomen met No Limits. We hadden afgesproken om samen de Strong Viking Water Editie van 2014 te doen. Helaas viel het meelopen letterlijk in het water. Door een blessure aan mijn knie kwam ik te laat binnen en kon daardoor niet mee met de start. Dat vond ik enorm balen maar na een paar uur wachten kwam Rick supertrots over de finish. We spraken af dat er snel een nieuwe afspraak zou volgen. Dat werd de Mud Masters in Biddinghuizen in het najaar van 2014. Na zelf al een lekker rondje gedaan te hebben even een finishers bier en door met Team No Limits. Het toen net opgerichte team vanuit het Revalidatiefonds. Naast Rick waren hier Rudy, Jacco, Tamara, Michael, en John ook aanwezig. 6km was de gekozen afstand en hier ligt de basis voor mijn buddy zijn aan de mannen en vrouwen van Team No Limits. Zelden heb ik zo gelachen als tijdens die run. Met krukken en protheses alle obstakels overwonnen door het team.

“Soms ben ik zelfs een beetje jaloers als ik naar het doorzettingsvermogen van de leden van No Limits kijk”

Sinds die run is er enorm veel gebeurt, een trappenloop met Michael, Nynke, John en Rick in het Klokgebouw van Eindhoven. Breakout run by Night samen met John. Met Pim 18km Mudmasters. Nog eens met Pim voor 19km SV water. Met Michael mee naar Schotland om de Ben Nevis te beklimmen.  Met Sebastiaan de Dodentocht gestart, helaas niet kunnen finishen, gelukkig was opperbuddy Tim Pottiez vlakbij om de honneurs waar te nemen en samen met Sebastiaan te finishen. Met Pim ook nog de laatste SV Brother volbracht. Daarnaast nog allerlei kleinere activiteiten zoals een pre-run over het EK parcours, of TV opnames voor “Je zal het maar hebben”.  Ik zal nu vast nog wat vergeten zijn te benoemen.

team up40, buddy, ocr, obstakelrun, obstaclerun

Buddy

Soms ben ik zelfs een beetje jaloers als ik naar het doorzettingsvermogen van de leden van No Limits kijk. Elke keer als er een obstakel wordt overwonnen voel je de energie boost met een rush door je lijf knallen. Zelf ben ik niet echt de fitste die er rond loopt maar dat belet mij niet om buddy te zijn.  Als buddy, sta je klaar om te helpen, voor, tijdens en na de run. Helpen in de breedste zin van het woord, daar waar dat wordt gevraagd.  Soms moeten er extra spullen mee voor onderweg, denk aan spanbanden voor een rolstoel of klein gereedschap voor snel herstel van de hulpmiddelen. Daarnaast ben je vaak veel langer onderweg als normaal. Bij veel modder sta je bv even met de rolstoel in het koude water die stoel weer een beetje schoon te maken.  Kortom je zorgt ervoor dat de atleet waar je buddy van bent zoveel als mogelijk zelfstandig het parcours aflegt natuurlijk op een veilige manier.

team up40, buddy, ocr, obstakelrun, obstaclerun

Telkens weer als ik word gevraagd om buddy te zijn voel ik me vereerd. Soms is het dan best druk en maakt het de keus lastig wat te doen. Met mijn eigen Team Up40 mee, zelf lopen of als buddy voor 1 van mijn maatjes van No Limits? Mijn fijne collega’s mogen met regelmaat komen werken omdat ik er weer een verlofdag tegenaan gooi. Door te combineren blijft het iedere keer weer een geweldige belevenis. Wil jij na het lezen van mijn verhaal ook eens buddy zijn? Geef je dan op via de facebook pagina van No Limits. Hier wordt met enige regelmaat gevraagd naar ondersteuning voor een run.

Eddy-Paul

Comments are closed.