team up40, spartan race
Spartan Beast Tirol
19 september 2016
team up40, mudmasters
Mud Masters
27 september 2016

CrossXvest Dam tot Dam By Night

team up40, crossxvest, dam tot dam

Wat kan ontstaan uit een geintje, Damloop by night met een CrossXvest. Zelf train ik bij Bootburg op IJburg dit is een bootcampgroep geleid door Steve Relyveld, een geweldig fanatieke trainer die ook in is voor evenementen.

Vorig jaar had hij met deze run namelijk al meegedaan als 1 van de weinige mensen met een CrossXvest.

Het begon dus enkele weken voor de inschrijving van de Dam tot Dam met de vraag van mij aan Steve of hij het een leuk idee vond om met een groep klanten van hem de Dam tot Dam te gaan lopen met een CrossXvest. Dit vond hij een leuk idee en hij wilde hiervoor wel zijn CrossXvesten beschikbaar stellen. Evenals Dave de Vries indien we vesten tekort zouden hebben.

team up40, crossxvest, dam tot dam

Dus zo gezegd zo gedaan, heb ik hiervoor een bericht geplaatst binnen deze groep of zij hieraan mee wilden doen. Puur voor de LOL en niet voor de snelheid van lopen. Plezier stond voorop. Hier kreeg ik zoveel respons op dat er vrij snel 20 mensen mee wilden lopen. Top!!!

Door mijn enthousiasme en  onwetendheid van/over feestboek had ik om alles voor te bereiden een evenementenpagina opgezet waarbij ik enkele instelling vergeten was in te stellen. Hierdoor kwam hij openbaar te staan en hierdoor een beetje explodeerde het geheel qua deelnemers/geïnteresseerden en zeker vanuit de DMM groep.( soort van Project X effect). Binnen 2 uur werd het evenement reeds iets van 400 keer gedeeld en mensen waren zeer geïnteresseerd om mee te doen.

Steve en Dave lieten mij daarom heel snel weten dat dit iets te groot ging worden en op aanraden van Steve heb ik een wijziging in deze pagina gezet waardoor hij direct gesloten werd.

Zoveel leenvesten zijn er namelijk niet. Gelukkig en verbazend bij mij was het dat bleek dat er veel mensen mee wilden lopen die zelf ook al reeds een vest in bezit hadden.

team up40, crossxvest, dam tot dam

Uiteindelijk hebben we 43 personen bij elkaar die de DTD by night met CrossXvest gingen lopen en bij deze groep zitten dan ook een heleboel Uppies. Zoals Eddy-Paul, Dana Palmen, Marja van Rooijen, Toon Zeldenrust, Katja Meijer, Joey van Heijningen en Rolf van Kluijve. Jammer genoeg heeft Eddy-Paul door blessure de loop zelf niet gedaan maar ik vond het onwijs dat hij er als support bij was Nogmaals dank Eddy-Paul.

Een dag voor het event had ik een groepsapp opgezet om elkaar te kunnen bereiken en om evt. van laatste wijzigingen qua afspraken te kunnen doorgeven. Verzamelpunt ed.

Maar doordat iedereen erg enthousiast was werd het meteen een gezellige boel op deze groepsapp van foto’s en andere gekke uitingen en ideeën. Gezelligheid alom dus.

Er was ca. een uur voor de start afgesproken voor het politiebureau met ruim 40 mensen met “bomvesten” ik vond de plek wel toepasselijk.

“Het teamgevoel was gelukkig niet weg en werd bij de finish weer geheel opgepakt doordat we allemaal weer bij elkaar kwamen en gewacht hebben op elkaar”

En tijdens het naar de plek toelopen zag je al vele hardlopers vreemd kijken naar ons. Op de plek aangekomen werd duidelijk dat er velen een echt feestje van hadden gemaakt door verlichting door het crossXvest te hebben aangelegd en we veranderden in lopende kerstboompjes geweldig. Een half uur voor Start waren we als groep compleet 43 mensen me CrossXvest Dave had nog niet eerder zo een grote groep CrossXvest runners bij elkaar gezien en vond het geweldig net als wij die meeliepen.

team up40, crossxvest, dam tot dam

Net voor de start gaf Steve nog even een korte briefing met het verzoek om bij elkaar te blijven met lopen maar dat er werd al snel duidelijk dat dat niet echt ging lukken met ruim 4.000 man die in ons startvak gelijk gingen starten. Bij onze groep liepen dan ook hele snelle lopers en langzame lopers , gelukkig doordat enkele lopers toch op elkaar letten is het voor iedereen toch een feestje geworden en iedereen heef naar mijn idee een heerlijke avond gehad. Zelf heb ik het laatste stuk samen gelopen met Marja die er die dag een zware traingsdag op had zitten respect dat ze er alsnog deze 8 km uitgeperst had. Ook had MS warrior (Johan van Etten )het rustig aan gedaan en was meegelopen met de laatste van de groep (respect meiden top gelopen). Het teamgevoel was gelukkig niet weg en werd bij de finish weer geheel opgepakt doordat we allemaal weer bij elkaar kwamen en gewacht hebben op elkaar.

team up40, crossxvest, dam tot dam

Ook werden als verrassing geregeld door Dave opgewacht door een bloemenmeisje (Debbie de Jong) die al de CrossXvestrunners en mooie roos overhandigde(leek mij best een lastige opgave zo tussen ca. 15.000 lopers die in een stroom aan het finishen waren). En na even op adem te zijn gekomen en een laatste groepsfoto zijn enkele deelnemers Zaandam nog ingegaan om gezellig een borrel te drinken en de overige zijn met een goed gevoel op huis gegaan.

Ik zeg volgend jaar weer en ik hoop samen met mij meer die weer mee gaan doen. ( en nog meer uppies erbij)

Ferry,

Comments are closed.