team up40, schoorl uit groet
Groet uit Schoorl Run
15 februari 2016
team up40, ocr, strong viking
Fürstenau
11 maart 2016

Diemercross

team up40, diemercross

Afgelopen zondag (21 februari) heb ik (Jeroen Pasman) met mede Uppie Ferry Willemsen de Diemercross (http://diemercross.av23.nl/) gelopen in het Diemerbos.

Jeroen: Deze kleinschalige cross is een echte cross over onverharde paden. Door de regen de dagen ervoor was het parcours op maat gesneden voor modderliefhebbers.

Ferry: De Diemercross werd ik op gewezen door Jeroen en aangezien het in de buurt is van mijn woonplaats en dat er modder beloofd was liet ik deze niet lopen. De run is redelijk kleinschalig maar erg goed opgezet. Het parcours is leuk en afwisselend alhoewel geen obstakels maar in deze editie jawel veel modder.

team up40, diemercross

Jeroen:Er zijn drie afstanden, voor de jeugd 1700 meter, een korte ronde van 4500 meter en de lange ronde van 8850 meter. Ferry en ik gingen natuurlijk voor de lange ronde.
Het was lekker loopweer met een redelijke wind.

Ferry: Bijna de volle 9 km was er modder ca. gemiddeld denk ik wel 10 cm diep en een klein stuk verhard pad wat erg welkom was als afwisseling. Zelf was ik na ca. 3 km reeds aardig stuk en heb Jeroen maar laten gaan aangezien hij vandaag een stuk sneller liep dan ik.

Jeroen: Om 12.45 zijn we gestart met zo’n 150 mensen. Het eerste (kleine) stukje was verhard daarna gingen we het bos in. Hier was héél véél modder. Gelukkig waren we er goed op voorbereid en hadden we de juiste schoenen aangetrokken. Dit was onderweg goed te merken aan de mensen die we inhaalden op normale hardloopschoenen of op 1 schoen (de andere zat dan nog ergens in de modder). Het lopen ging mij goed af en onderweg ben ik veel mensen voorbij gelopen. De modderstukken waren zwaar, maar héél af en toe was er een stukje verhard om even te temporiseren. Na een kleine 9 kilometer en 47 minuten verder ben ik gefinisht.

Ferry:  Duidelijk werd later die dag weer thuis bleek ook waarom ik nou niet echt lekker had gelopen, de griep had toegeslagen met als begin een heel wazig zwaar gevoel al tijdens de loop.

team up40, diemercross

Jeroen: Voor en na de start kwamen we Mark van Truijen nog tegen.
Na afloop van de cross stond er fruit en warme soep klaar.
Alles was dus prima geregeld.

Ferry: Maar ik heb hem uitgelopen in een niet heel erg slechte tijd ca. 52 min. Advies voor volgend jaar gewoon doen een leuk begin van het mudseizoen en ik ga er dan van uit dat er meer Uppies aanwezig zullen zijn.

Jeroen: Deze cross is een goede start van een nieuw jaar met hopelijk nog veel meer modder. Wat mij betreft staan we volgend jaar met meer Uppies aan de start.

Comments are closed.