team up40, ben nevis, crossxvest
Steen
21 december 2015
team up40, schoorl uit groet
Groet uit Schoorl Run
15 februari 2016

Halve van Egmond

team up40, halve marathon van egmond

Van de week zag ik op facebook een oproepje van Uppie Marja, door gevalletje pech kon zij niet starten tijdens de Saucony halve marathon van Egmond. Na een berichtje was het allemaal snel geregeld, ik nam haar ticket over en zou zondag 10 januari starten.

Ik had er veel zin, vorig jaar best redelijk gelopen in 2.14 uur. Als ik dat dit jaar ook zou halen was ik al tevreden. Op vrijdag contact met andere runners en zaterdag was ook het vervoer geregeld. Ik naar station Wijchen en daar pakt Bianca mij op om vervolgens nog even in Wamel Peter op te halen. Beide zijn lid van Spartainfit.

Aan  gekomen in Heiloo hadden we snel de auto geparkeerd en we zaten vlot in de bus naar Egmond aan Zee. Eenmaal daar eerst even rondgekeken om vervolgens naar het clubhuis van de lokale voetbalclub te gaan. Goed geregeld daar, koffie voor 1 euro en mocht je het koud hebben in het clubhuis was er geen sprake van bezuinigingen op de stookkosten.

team up40, halve marathon van egmond

Vervolgens omkleden en de tassen wegleggen Bianca moest al naar de start want haar tempo ligt een tikkeltje hoger als die van Peter en mij. Nog even naar het toilet en ook Peter en ik gingen naar de start. Onderweg kom ik Uppie Monique tegen, we kletsen even kort en laten snel een fotootje maken. En daarna door naar de start.

“Op het moment dat we op het strand aankwamen wisten we meteen dat het heel zwaar ging worden.”

Officieel was de starttijd 13.05 uur wij passeerde de start/finishlijn een minuut of 5 later. Het feest is begonnen, na een paar honderd meter rechtsaf het strand op. Op het moment dat we op het strand aankwamen wisten we meteen dat het heel zwaar ging worden. In ieder geval de eerste 7 km. Ik las ergens dat het ging om windkracht 7 volle bak in het gezicht. Goh wat gingen wij stuk, ik denk dat we over dat stukje strand ruim 50 minuten hebben gedaan. 2 keer een kort stukje gelopen want mijn rug wilde anders dan mijn gedachte.

Gelukkig kwam daar dan eindelijk het bordje linksaf de duinen in. We hebben vanaf het strand tot aan boven in de duinen heel rustig aan gedaan om even op adem te komen. Vervolgens hebben Peter en ik eigenlijk heel ontspannen gelopen. Alleen bij de laatste verzorgingspost echt de tijd genomen om even op adem te komen en de nodige reepjes en gelletjes tot ons te nemen. Vanaf daar was het nog 3 km, bij de laatste km kom je Egmond weer binnen lopen. Meteen weer meer publiek en dat motiveert om het laatste stukje even af te maken.

team up40, halve marathon van egmond

Nog even zwaaien met de vlaggen en dan de finish over. Het was heel zwaar geweest in het eerste deel wat heeft gezorgd voor de matige tijd. Maar dat mag de pret niet drukken.

Volgend jaar weer? Natuurlijk wat dacht je dan!!

team up40, halve marathon van egmond

Egmond en alle bekenden bedankt voor de support voor tijdens en na de run. Het was weer prima geregeld.

Speciale dank voor Bianca voor het rijden en Peter voor het samen lopen, ik vond het gezellig.

Comments are closed.