team up40, pierewaai, ocr, hardlopen, trailrun
Pierewaai Trail
27 januari 2018
Terugkijkend was dit een goed georganiseerde fun-run met een snufje cultuur
Amsterdam Urban Trail
28 maart 2018

Iron Viking proberen

team up40, iron viking, strong viking, ocr

Een paar weken terug op een verjaardag vroeg mijn vrouw, waarom ga je niet mee met de jongens? Dat zei ze niet tegen dovemans oren.
Tot 24 oktober wist ik nog niet of ik nu mee ging om Erwin en Ron aan te moedigen of dat ik zelf ook een rondje mee ging lopen.

Woensdagmiddag maakte ik mezelf wijs dat als ik dan toch meeging naar Frankfurt dan kan ik net zo goed meedoen. Maar welke afstand? De keuzes die er zijn 7km, 13km, 19km of de IRON Viking van 42km. Dat is dus alle 3 de afstanden met wat extras.
Omdat ik graag impulsief een beslissing neem en ik die hele mooie medaille van de IRON nog niet heb werd het dus de 42km.

Met hulp van mijn collega’s een beetje schuiven met de diensten en op vrijdag de 27ste oktober verzamelen bij mij thuis en rijden we met ons drieën naar Frankfurt. Uiteraard zijn deze team tripjes dolle pret. De werkgever van Ron had een busje beschikbaar gesteld. De rit er naar toe ging redelijk soepel en we kwamen rond half 8 aan in ons hotel. Ron had het hotel geregeld dus dat was nog even spannend. Echter heeft hij Erwin, mij en zichzelf enorm verrast. Het leek wel een penthouse zo groot was die kamer. Alles erop en eraan en dat op slechts 20 minuten van de Strong Viking locatie. Nadat we onze spullen hadden gedropt zijn we op zoek gegaan naar een restaurant. Het werd een pizzeria. Lekker gegeten en vervolgens tot in de kleine uurtjes geborreld in het hotel. (de uppies houden wel van een feestje met Cocos)

We spreken af om 7 uur op te staan, na een goed ontbijt pakken we onze spullen en gaan op weg naar Wachtersbach. We zijn vroeg aanwezig en zien al meteen vele bekenden. De startnummers en hesjes in ontvangst genomen. Ron en Erwin lopen mee in de OCR-Series. Dit is het 19km parcours. Zij starten om 9.40 uur. Ron loopt in een geel hesje en Erwin in een blauwe dit heeft te maken met de rangschikking. Ik loop in groen als aanduiding voor de marathonlopers.
Terwijl Ron en Erwin het startvak ingaan leg ik mijn tas op de marathon tafel, hier kan je tijdens de race extra voeding en drinken pakken. Want 42km lang op water en een reepje is natuurlijk niet voldoende.
De speaker galmt en begint met aftellen. Terwijl ik bij de tafel sta komen de eerste lopers voorbij gestormd. Ron loopt bij de eerste 100 en Erwin volgt in het grote pak erachter. Die zie ik voorlopig niet meer terug.

Ik tref de laatste voorbereidingen en ga dan ook het startvak in. Zoals altijd draag ik mijn CrossXvest ditmaal met 4 kilo. Daarnaast heb ik natuurlijk de Team Up40 vlag bij me. Ik sta in het startvak met een clubje van de Tough Rangers en we hebben de grootste lol. Ook komt mijn Duitse kameraad Frank Scheffler bij me. Zonder woorden spreken we af dat we samen zullen lopen.
Na een kleine warming up gaan we de muur over en dan begint mijn 1ste IRON Viking. Na 100 meter het eerste obstakel touwklimmen belletje rinkelen en weer door. Klein stukje rennen en meteen de buddy carry, en kort daarna de evenwichtsbalk. Ik merk aan mijn ademhaling dat ik niet echt lekker loop maar dat heb ik vaker bij de start.

team up40, iron viking, strong viking, ocr

Vervolgens een mooie bos passage en de eerste modder doemt op. Over wat balken die boven een klein gaat gevuld met wat liggen. Stukje lopen, met de groep een zware balk verplaatsen en vervolgens tijgeren onder prikkeldraad. Nog een schuin muurtje over en daar is de eerste drinkpost. Er volgen mooie stukken lopen door de bossen en de obstakels volgen elkaar in rap tempo op.
De 1ste 7km zit er al op, we hebben een goed tempo en gaan door. Ik merk wel dat Frank net iets harder loopt dan goed voor me is. Maar niet getreurd lekker door.

Ook na 13km gaat het nog steeds voorspoedig. Veel stukken bergop, een aantal kracht obstakels en met zware zakken de heuveltjes op en af. Na ruim 3:15 uur komen we aan in het finish gebied. Bij de SAGA zie ik Erwin en Ron staan. Ik hoor dat Ron onder de 3 uur had gelopen en Erwin op het laatste obstakel was bijgehaald door de sweeper. Dat is de slotloper van de wedstrijdgroep. Haalt de sweeper je in dan wordt je niet opgenomen in de uitslag. Dat was natuurlijk flink balen.

Nog een paar obstakels en Frank en ik passeren voor de eerste keer de finish. Ik kijk op mijn Garmin horloge en zie dat we ipv 19km al 22,5km hebben afgelegd. Even gestopt bij de bevoorrading en daar een shaggie gerookt en een biertje gedronken. En weer door, nog steeds mooi op schema. Nu de ronde van 13km. Meteen na de touwen merk ik dat niet meer het tempo heb van de eerste ronde.
Ik zeg tegen Frank dat we iets rustiger moeten lopen, hij probeert me te motiveren om tempo te blijven lopen. Ondertussen kom ik Jacco weer eens tegen. Hij gaf aan dat hij flink stuk zat, maar ging kijken hoe ver hij zou komen.

team up40, iron viking, strong viking, ocr

Inmiddels hebben Frank en ik er ruim 30km opzitten maar ik kan niet meer rennen. Ik besluit om Frank te laten laten gaan. Erg jammer maar voor 4 uur moet je beginnen aan de laatste ronde en inmiddels is duidelijk dat ik dat niet ga halen. Het rennen veranderd in trimmen met veel stukken lopen.
Na 7km in deze ronde van 13km had iknog steeds een redelijk tempo. Aangekomen bij de monkeybars waar Ron en Erwin me weer staan op te wachten. De jongens vroegen hoe het ging. Ik gaf aan dat ik Frank had doorgestuurd. Volgende vraag is natuurlijk ga jij door? Ik ga het zeker proberen roep ik vol goede moed.

In het 2 gedeelte van de ronde van 13km is het helaas wel echt klaar. Ik loop op dat moment met Ben uit Amerika, Manuel uit Duitsland en John uit Engeland. #OCRUnited. Hoe internationaal wil je het hebben. We komen aan bij de tire flip, even een vrachtwagen bandje omgooien naar de overkant. Ik zag mijn maatjes een beetje klooien dus ik heb die oefening nog maar eens gedaan en daar een Master Class Tire Flip gegeven. Met in de ene hand mijn vlag en de andere gebruikte ik voor het bandje. Wesley van Bergen die daar toevallig aanwezig was heeft dat even gefilmd.

“Ben ik teleurgesteld? Helemaal niet, met zo’n magere voorbereiding en weinig slaap dit zonder blessures doen en dan deze afstand afleggen op zo’n technisch zwaar parcours”

Dit was wel ongeveer mijn laatste wapenfeit, mijn lijf had geen power meer. Met grote stevige passen ben ik richting de finish gelopen. Mijn horloge was de uiterlijk passage tijd van 16.00 uur al ruim gepasseerd. Een klein stuk voor de finish zie ik Erwin, Ron, Ingrid en Ilona. Ik heb op dat moment 37km afgelegd. Ik geef aan dat ik ga stoppen want het is mooi geweest. Ik loop rechtstreeks naar de finish en mijn eerst IRON Viking is voorbij.

team up40, iron viking, strong viking, ocr

Ben ik teleurgesteld? Helemaal niet, met zo’n magere voorbereiding en weinig slaap dit zonder blessures doen en dan deze afstand afleggen op zo’n technisch zwaar parcours, is voor mij echt bijzonder. Ik heb mijn grenzen weer verlegd en ik heb heel veel plezier gehad onderweg. Geen kramp gehad en ook de temperatuur heeft niet voor problemen gezorgd. Grappig was wel dat ik na het douchen met redelijk koud water ik 3 uur nodig had om weer warm te worden. Mijn 10e Strong Viking van dit jaar zit erop. Dit was de laatste Strong Viking van 2017. Hier alsnog mijn Verjagen medaille mogen ontvangen.

Ron, Erwin en ik pakken onze spullen, gaan naar de bus en gaan weer richting huis. Alweer een schitterend mini sportweekend in de benen met mijn maatjes van Team Up40

Erwin en Ron, bedankt voor jullie gezelligheid, support en geduld met het lange wachten.
Frank, Ben, John, Manuel, Veit, Jacco, Alex thanks for your support and all the fun and help during the race.

Eddy.

Comments are closed.