Team Up40
OCR EK 2017
17 juli 2017
Team Up40
Trail Sierra De Segura
4 oktober 2017

Iron Viking Gent ’17

Team Up40; Iron Viking

Waar beginnen we aan part II, Part I was de Hills editie en deze Iron Viking Toughest marathon met 42+ kilometers en 100+ obstakels was in ons buurland België in Wachtebeke nabij Gent.

Samen met Laurence hadden we 3 maanden terug in enig beraad het idee gevat om in plaats van de Strongmanrun in Hellendoorn de Iron viking in Gent te gaan lopen, mede ook omdat we de Worldpass dan optimaal zouden benutten en voor de 2 medailles te gaan van Strong Viking de Varjagen en de Viking medaille Deze optie zou ook “goedkoper” voor ons uitpakken dan de Strongmanrun te gaan lopen. En met deze deelname moesten deze 2 medailles lukken. Planning qua trainen hadden we beide niet en daar zat hem dus ook de grote uitdaging. Hoe dichterbij de datum kwam hoe moeilijker ik er tegenaan ging kijken dus werd het gewoon blik op oneindig deze D-Day en gaan.

S ‘morgens vroeg echt vroeg vertrekken 6 uur want de rit naar Puyenbroeck België is ca 2,5 uur. En te laat komen willen we niet echt. Samen met het Zaanse Obstakel racebeest Casper de Vries en Margreet Schutrups in de auto. Voor Casper zou dit een “uitlooprondje” gaan worden aangezien dit reeds de 3e ultra afstand zou gaan worden die hij de afgelopen 3 weken had gelopen en slecht geslapen had en door een BBQ de avond ervoor. Maar ja, zegt hij dit is bijna geheel vlak dus het zal we rustig aan gaan worden. zal dat wel loslopen bleek………..

“Planning qua trainen hadden we beide niet en daar zat hem dus ook de grote uitdaging”

Daar ruim op tijd aangekomen konden we nagenoeg voor de deur gratis parkeren, Altijd prettig want ja we blijven Nederlander. Dat is het ideale van de locatie in Belgie. Startnummerbandje ophalen gaat nog makkelijk want om deze tijd vroeg staat er nog geen lange rij. Meteen daarna maar het finisher shirt van de Iron Viking opgehaald voordat deze op waren en ook enige motivatie was om hem gewoon uit te gaan lopen. Komen we daar meteen enkele grote kanonnen tegen uit de OCR Tim de Wildt, en Patrick de obstakelbouwer.

De eerste Ronde 19+km Beast.

team up40, iron viking, ocr, strong viking

Bij de start 9:40 begint het avontuur dan met de bekende woorden “We Leave no Viking behind, It’s not a race it’s a Challenge” en ja gelijk hebben ze deze race wordt vandaag zeker een challenge zo blijkt later voor mij en geloof ook stiekem voor Laurence. Na het Startsignaal en de bekende eerste muur gaat alles nog lekker en Casper het kanon is meteen weg en loopt direct ergens vooraan. Het eerste rondje 19 km gaat voorspoedig en we komen deze in een tijd van ca 2:45 door met de bekende uitdagingen als de fameuze Fjord Drop, monkey tails , Dragon Ropes, sled pull, emmer sjouwen, platinum Rig, enkele waterpassages meerdere Mudtrenches en andere modderobstakels. Waar ik zelf wel heel erg van baalde was het skippen van enkel hang aan je armen obstakels zoals o.a. de monkeybars. Het enige wat bij mij heel goed mis is gegaan was de monkeybars dit mede door een schouderblessure waar ik al enkele maanden last van heb lukte dit soort obstakels mij niet. Maar Laurence ging dit allemaal erg makkelijk af. Ik balen!!!

De tweede ronde 13+ Warrior

Eerst na de 19km even weer bijtanken met vocht en een energie gelletje, energie repen en weer verder tempo zat er nog lekker in dus gaan eerste kilometers gaan lekker en het iron vestjes systeem werkt fijn, vele mensen laten je gewoon voor bij de obstakels en hierdoor een lekker tempo aan kunnen houden. Hier kwamen de meeste obstakels voor de tweede keer voorbij net als de Fjord Drop, hier paste Laurence voor en dat is enigszins begrijpelijk als je toch wel last van hoogtevrees hebt. Zelf heb ik in dit rond ook weer de Monkey barrs geskipt alsmede ook de andere hang aan je armen obstakels, Maar toen kwam de ongetraindheid bij mij om de hoek kijken doordat ik de laatste 3 maanden weinig lange afstanden had gelopen liet mijn knie weten Hee doe eens normaal ik ben er ook nog. Waarna er een pijntjes kwam zetten waarmee ik het hardlopen met doorwandelen moest gaan combineren. Maar met nog ca 11 km te gaan en voldoende tijd op de klok moest deze Iron Viking ook wel weer te doen zijn. En jawel ruim een uur voor sluitingstijd 16:00 uur van de Dus op naar de finish van de Warrior Oorahhhh!!!!

“Tempo zat er nog lekker in en gaan de eerste kilometers lekker en het iron vestjes systeem werkt fijn, vele mensen laten je gewoon voor bij de obstakels en hierdoor een lekker tempo aan kunnen houden.”

De derde en laatste ronde 7+km Lightning. The end is near.

Start van de derde ronde begon ook weer met even wat bijtanken met enkele ranzige energiegels, energie repen en vocht, Tijdens deze korte pauze kwam Casper ons tegemoet gelopen met de heerlijke mededeling dat hij reeds gefinisht was en gewoon derde was geworden met een tijd van 4:38uur Sommige mensen zijn echt ongeloofloos. Respect hiervoor. Maar ja hij reed met ons mee en om hem niet te lang te laten wachten moesten we maar verder, Voor mij en door mij werd het tempo bepaald wat nu meer wandeltempo met af en toe een versnelling geworden was hetgeen wat op hardlopen moest lijken leek meer op een bejaarde. (wellicht ken je het YouTube filmpje waarin de oude mannen 80+ nog op de atletiekbaan aan het hardlopen zijn, nou zo zag het er uit en wellicht erger). Maar we gingen nog steeds vooruit, met alle toetjes teo als wederom deze geweldige mudtrenches en andere modderobstakels en op het einde de Brotherhill met waterdouche waar we de ergste modder hebben afgespoeld, waarna op naar de finish en deze 42 zware kilometers welke mede mijn eigen schuld zijn door de geweldige ahum!!!!!! goede voorbereiding.

team up40, iron viking, ocr, strong viking
Nu op naar de volgende Viking run De Brother Editie welke wij op de zondag gaan lopen.
En de goede leer dat we de volgende keer ons toch iets beter moeten voorbereiden.
OORAHHHHH !!!!!!!!!!!!!!!!

Ferry

Comments are closed.