team up40, crossxvest, dam tot dam
CrossXvest Dam tot Dam By Night
21 september 2016
team up40, mudmasters
Mud Masters Biddinghuizen
6 oktober 2016

Mud Masters

team up40, mudmasters

Afgelopen zondag hebben we met zijn zessen (waaronder mede-uppie Ferry Willemsen en verder Joost Meurs, Maarten Korting, Margreet Schuttrups en Laurence Fijma) de Mud Masters in Biddinghuizen gelopen.

Het weer was helemaal prima en de organisatie was goed geregeld, parkeerplekken waren vrij ver weg, maar aangezien wij vroeg starten stonden we helemaal vooraan op het parkeerterrein. Daarna kregen we snel onze enkelband op basis van het ticket, niets overbodigs, gewoon lekker snel geregeld. Hier kunnen andere runs wat van leren, want zo’n hele envelop met reclame is overbodig, alleen een startnummer is genoeg.

team up40, mudmasters, ocr, obstakelrun

Om 9.40 gestart in startvak Bears voor de 18 km (hier zagen we ook uppie Manuel die in hetzelfde startvak stond). Na wat eenvoudige obstakels en water kwamen we bij hét herhalende obstakel van Mud Masters, namelijk de banden. Hier moest je overheen, maar aangezien de banden meebewogen was dit voor een aantal mensen lastig. Alleen bij de eerste “Tire Hordens” stond een rij, daarna hebben we eigenlijk geen wachtrij meer gehad. We hebben lekker gelopen over een vrij harde en droge ondergrond, maar gelukkig hadden ze voor de afwisseling regelmatig een stukje modder aangebracht of mochten we door een sloot heen baggeren. De leuke obstakels kwamen vrij snel, namelijk de Air Bag, Monkey Bars (weer gehaald, begin het te snappen:-)), Splash Jump (maar even 2 keer van de glijbaan gewoon omdat het kon:-)) en de Execution. Dit is een nieuwe variant op de Fjord Drop, namelijk staan op een plateau wat onder je weg wordt geklapt. Ik ben benieuwd naar het filmpje van dit obstakel, zal er wel bijzonder op staan :-). Dit zat allemaal al in de eerste 6 km, de volgende 12 km bevatten de wat meer technische obstakels alsmede het slepen met boomstammen en zandzakken (door de trenches).

“Mudmasters heeft het parcours en de obstakels goed aangepast. Ze blijven zichzelf goed vernieuwen”

De LG wasmachine stond helaas niet iets te vroeg in het parcours omdat we daarna toch weer door de modder moesten. Aan het einde heb ik de stroomvariant overgeslagen en zijn we netjes met zijn zessen geëindigd. Door het vroege starten en het op tijd finishen was er ruimte bij de douches en konden we toch een beetje de modder afspoelen. Ik moet toegeven dat Mud Masters zijn naam meer dan waar heeft gemaakt aangezien er modder genoeg in het parcours was opgenomen. Er waren genoeg verzorgingsposten in het parcours, overal toezicht (met aanwijzingen) en verder was alles prima geregeld.

team up40, mudmasters, ocr, obstakelrun

Het parcours was toch weer anders dan vorig jaar en al met al was alles goed geregeld. Er waren een paar leuke nieuwe obstakels (zoals Execution). Het was weer een geslaagde obstakel run.

Mudmasters heeft het parcours en de obstakels goed aangepast. Ze blijven zichzelf goed vernieuwen en daardoor is het de moeite waard om te kijken wat ze volgend jaar gaan doen.

Bedankt voor het gezellige modderrondje Ferry, Joost, Margreet, Laurence en Maarten.

Groet Jeroen

PS Het teamshirt is best schoon gebleven of kwam dat door de wasmachine ??

Comments are closed.