team up40
Spartan Race Nederland
31 oktober 2017
team up40, pierewaai, ocr, hardlopen, trailrun
Pierewaai Trail
27 januari 2018

Pim Brouwers “lopend” tijdens Strong Viking Brother

Pim is geboren op 8 april 1994. Iets vroeger als gepland waardoor hij bij zijn geboorte een hersenbeschadiging heeft opgelopen. Door die hersenbeschadiging heeft hij een lichamelijke beperking. Deze handicap is: cerebrale parese, ook wel spasme genoemd. Hierdoor heeft hij een spastisch onderlichaam en dat zorgt ervoor dat Pim lastig kan lopen. Ook zijn bovenlichaam heeft lichte vorm van spasme wat zijn rompbalans verstoord. Door heel veel te trainen is zijn rompbalans verbeterd en het spasme in zijn bovenlichaam afgenomen

Al van jongs af aan is Pim een sporter. Zitskiën, handbiken en rollen zijn favoriete sporten. Pim is al vele uitdagingen aangegaan. Denk hierbij aan de 4-daagse van Nijmegen, Amstel Gold Race of de wandeltocht Amsterdam Tilburg. Sinds een paar jaar heeft hij ook kennis gemaakt met OCR. Eerst via Team No Limits, nu is dat over gegaan in Dutch Adaptives.

team up40

Sinds de eerste OCR van Pim zijn er Uppies vertegenwoordigt in zijn buddy team. Deze buddies zijn nodig om ervoor te zorgen dan Pim zonder ongelukken mee kan doen met onze bijzondere sport.
Op 26 september 2015 was zijn debuut als OCR atleet bij Mud Masters. Hierna volgde de ene na de andere run met veelStrong Viking runs. Telkens werd de uitdaging groter. Zelfs de Rat Race van 32km werd hierbij overwonnen in 2017. Deze staat voor 2018 ook alweer gepland.

De buddies vroegen aan Pim, wat nu?

Wat nu, werd een ultieme uitdaging voor iemand die in het normale dagelijks leven zich voortbeweegt middels een rolstoel.
Pim wilde Strong Viking Brother gaan lopen in de categorie Lightning 7km.
Pim heeft keihard getraind, met name Crossfit zorgt ervoor dat hij beresterk is geworden. In de maanden vooraf heeft hij een buddy team samengesteld met veel ervaring, zijn zus Floor Brouwers, Michel de Jong, Johan van Ginkel en Eddy-Paul.

D-day maar dan 14 oktober 2017

Zaterdagochtend vroeg verzamelen op het Strong Viking terrein. Er hing gezonde spanning. Ondanks het ook bezig zijnde WK in Canada zijn er weer veel bekenden. Handjes geven en mensen begroeten liet het OCRUnited gevoel weer duidelijk zien. Alle insiders kwamen voorbij om Pim nog even aan te moedigen. Ook buddies die dit keer niet meeliepen zijn speciaal gekomen om Pim aan te moedigen. De start vond plaats om 10:20 uur. Met rolstoel gingen we gezamenlijk het startvak in. Op dat moment klinkt de vaste speaker van Strong Viking, Henry Wessels luidkeels door de speakers. In het startvak vraagt Henry aan Pim hoe vaak hij al had meegedaan. Marieke heeft hier een filmpje van gemaakt. Om na het antwoord meteen te melden dat we dat rolstoelen allemaal wel geloven. De volgende vraag blijft legendarisch.

“Wordt het niet eens tijd dat je gaat lopen?”

team up40

Met een duidelijke ja en onder luid applaus ging Pim staan. De rolstoel werd demonstratief op het podium geplaatst en de warming up van Cynthia kon beginnen. Na de warming up het aftellen en daar gingen we op pad.

De run

Pim heeft een eigen blog geschreven op zijn website, kijk hier om dat te lezen.

De Walhalla Steps

Pim had pepers gegeten, vooraf hadden we de verwachting dat we 3 tot 3,5 uur onderweg zouden zijn. Vol ongeloof waren we allemaal toen wij binnen 2,5 uur op de befaamde Walhalla Steps stonden te juichen.

Wat is de volgende uitdaging?

Strong Viking Warrior 13km, wanneer is nog nader te bepalen. Echter zeker in 2018.

Eddy,

Comments are closed.