team up40, mudmasters
Mud Masters Biddinghuizen
6 oktober 2016
team up40
Spartan Agoge 003 Beijing the Great Wall.
17 oktober 2016

Strong Viking Roskilde DK

team up40, strong viking roskilde

Terwijl een delegatie van mijn Team Up 40 sportvrienden zich klaar maakte voor Merrell (wat spijtig genoeg op dezelfde dag plaats vond als de run in Roskilde) maakte ik mezelf samen met mijn gezin klaar voor vertrek naar Denemarken vanuit het mooie Nijmegen.

3:00 uur . Zoonlief Jeffrey is als thuis en dochterlief Saskia gaan we ff ophalen in Arnhem (studeert als Nijmeegse in het land van ” de Vijand” ?), en of we Go . Kleine 800 km voor de boeg. Muziekje aan, heerlijk sfeer in de auto en knallen maar. Alles gaat tot 400 km op schema tot dat we in een file belanden.

Hoe halen onze “Duitse” buren het in hun hoofd om 1 snelweg om de 10 km te gaan renoveren.
Al met al arriveerde we om 23:45  uur bij onze B&B in Roskilde.
Tassen neer geploft en gelijk naar bed.

Raceday

Vroeg uit de veren (na toch een goede nachtrust) en klaar maken voor vertrek .
Op het terrein aangekomen eerst maar inchecken. Erwin start om 10:00 groep Odin (19km) en Saskia en Jeffrey gaan allebei voor de 13 km en starten om 10:40. Urs is onze “pak ezel” en fotografe voor de run.
Even met het gezin parcours bekeken en met een paar bekende gekletst.
Groep Odin mag zich melden voor de warming up. Toch anders dan dat we gewend zijn, geen Cynthia die de boel opzweept .
Doel van Erwin is voornamelijk zijn ” blauwe” band te behouden. Wensen hem Suc 6 en hij is vertrokken.

team up40, strong viking roskilde

Inmiddels mogen ook Sas en Jeff aantreden en beide vertrekken dan ook in een gezamenlijke groep.
Om toch een beetje van alledrie ‘ iets te kunnen zien ‘ besloten om tussen een aantal onderdelen te blijven . Erwin kom ik halverwege tegen en het gaat goed met hem (heeft zijn blauwe band) nog om. Conditie speelt wel wat parten , maar dat mag de pret niet drukken. Hij geeft wel aan dat hij het een saai parcours vindt met veel loopstukken ertussen. Voornamelijk door goed begaanbare weilanden . Weinig modder cq water , weinig hoogtemeters waardoor je vrij schoon het parcours kon doorlopen. Niet echt uitdagend. Op de flying ragnar en de ice man na (deze stonden er niet)  waren de hindernissen zoals we ze kennen van Strong Viking.

Inmiddels kids ook kunnen volgen en richting laatste onderdeel gelopen.

team up40, strong viking roskilde

De Varjagen Saga ……..

Zie Erwin aan komen lopen en hij steekt zijn hand met 1 vinger omhoog wijzend de lucht in. Ik weet gelijk wat hij bedoelt ………. Laatste onderdeel en blauwe band nog om.
Er volgen wat spannende momenten en het kost hem 3 pogingen maar de ontlading is groot als hij dit laatste onderdeel heeft gehaald. Dit onder toeziend oog van de meester zelf Patrick Visser.
Op naar de finish voor de afmelding en dan snel terug om ook zijn kids nog te kunnen aanmoedigen.
Gedeelte van het laatste stuk heeft hij dan ook met “vaderlijke” trots gelopen samen met Saskia en Jeffrey . Na de run moe en voldaan terug naar de B&B in Roskilde. Met trots houder van het VARJAGEN  bandje .

team up40, strong viking roskilde

Lekker douchen en dan gezellig met het gezin naar Kopenhagen om te shoppen, terrasje pakken en na te kletsen. Dag afgesloten  met een gezellig etentje in Roskilde .

weer naar huis

Na een heerlijke nachtrust auto weer volgeladen en weer richting huis. Voor de gein aantal wegonderbrekingen geteld……. 13 welteverstaan (alleen in Duitsland)

Sportieve groet,

EUSJ

Comments are closed.