Sassy water

Al een tijdje zit in mijn hoofd dat het wel wat minder mag, mijn gewicht bedoel ik dan. Alles is lekker, het maakt niet uit wat of wanneer of hoe laat of hoeveel. Met andere woorden ik wil er echt wat mee doen. Maar ik ben wel een mens en die mindset moet toch echt even veranderen want erover nadenken en een maand later zijn we ook weer 2 kilo verder.

Afgelopen 14 mei is er de presentatie van EVO, het nieuwe CrossXvest bij Flevonice. Eigenaar Dave de Vries had mij, als ambassadeur van CrossXvest gevraagd om hier aan mee te werken. Ook de voor vele bekende trainer Steve Relyveld van Bootburg.com zit in het team. Tijdens de dag raakten wij in gesprek en zodoende opperde hij het idee om “Sassy water” te proberen. Steve zei, lees het maar eens terug op mijn facebook.

Dat heb ik gedaan. Na een week er over nagedacht te hebben, heb ik de knoop door gehakt. Ik heb een dagboekje bijgehouden hoe het mij beviel en hoe ik me voelde. Lees hieronder het resultaat.

22 mei  dag 1 van mijn Sassy water experiment.

Heel laat wakker 11.30 uur toch wel zenuwachtig voor dit experiment. Voor het toilet op de schaal 104,7 mmmm nu weet ik weer waarom. Naar het toilet wassen tanden poetsen. En dan, geen koffie maar een glas Sassy water. Smaak is niet vies, proef vooral komkommer en citroen. Nu snel sporten want ik moet gewoon late dienst werken. Klein uur gefietst, flink door getrapt met 1 bidon gewoon water mee. Ging prima inmiddels 12.30 uur ik heb geen honger gevoel. Douchen en uniform aan. Mijn Sassy water in bidons en dan met stevige looppas naar het station. Merk naar mate dat ik dichter bij het station kom dat mijn kuiten helemaal verzuren. Voelt goed, bevestiging dat ik heel hard heb gefietst. Rond 13.45 uur eerste keer het gevoel van, zin in iets te kauwen. Een slokje Sassy water is het geworden. 16.40 uur onderweg naar Den Bosch. Mijn maag borrelt een beetje, heb inmiddels 1 bidon leeg. Ook de eerste verleidingen al afgeslagen. Van chocolade pindarotsjes tot gebak. Iets voor 18.00 uur moet ik voor de 2e keer plassen. Niet veel en behoorlijk licht van kleur. 19.30 uur alweer plassen nog lichter van kleur maar wel veel. Nu mijn 2e bidon leeg drinken. Hongergevoel heb ik vooral als ik eten ruik.22.30 uur nu onderweg naar huis. Moet heel veel gapen en voel me ook moe. Ook een lichte hoofdpijn. Plas wordt steeds lichter van kleur. Thuis het laatste glas met Sassy water gedronken. Ik heb lichte hoofdpijn. Concentreren kost wat meer moeite normaal blijf ik nog lang wakker. Nu voor 12 uur naar bed.

Sassy water

Sassy water

Dag 2

Met hoofdpijn wakker geworden. Op de weegschaal gestaan. Dat is best schrikken. Mijn lichaam geeft echt veel reactie op dit Sassy water dieet. Ik lijk wel een verslaafde die aan het afkicken is. Ik zweet echt enorm. Nu vocht aanvullen met een glaasje Sassy. Om 10 uur samen met collega Bas een uurtje in het bos rennen. Viel me niet tegen, naarmate ik langer aan het rennen was verdween mijn hoofdpijn. Nog douchen wat huishoudelijke dingetjes en dan weer naar het werk. Weer lekker aan  de wandel richting station. Mijn benen zijn net als gisteren direct heel zwaar. Wat mij verder heel erg opvalt is dat ik continue aan het gapen ben. Ik voel me dan ook heel erg moe. Tijd voor een nieuw glaasje Sassy. Op het werk weer allerlei lekkernijen afgeslagen snoep, gebak, druiven het maakt niet. Het is natuurlijk extra lastig omdat ik ook echt alles lekker vind. En die winkeltjes zorgen er natuurlijk voor dat de versgebakken koek en broodjes kebab zoals altijd heerlijk ruiken. Het hongergevoel valt me nog steeds mee. Naast het vermoeide gevoel heb ik het ook steeds vaker koud dat valt op omdat ik het nooit koud heb. Het weer werkt dan ook niet echt mee. Op het werk weer 2 bidons met Sassy gedronken en een stuk of 10 bekertjes water. Nu thuis en drink het laatste glas met Sassy. Conclusie van dag 2 prima gegaan. Krijg wel steeds meer zin om echt alles van de menu kaart te bestellen. Op naar dag 3.

Dag 3

Goedemorgen apart gedroomd afgelopen nacht. Werd wakker, boos op mezelf, ik had de snoepkast geplunderd. Het was gelukkig maar een een droom. Door het vroeg naar bed gaan ben ik ook weer vroeg wakker. Een droge mond en lichte hoofdpijn. Dus naar snel een glas Sassy. Oja de weegschaal had vandaag 1 cijfer minder nodig. Dat is mooi maar niet mijn directe doel, mijn gewoontes veranderen wel en dat lijkt nu ook te gebeuren. 12 uur en ik heb inmiddels al een uur op de wielrenner gezeten, vandaag samen met mijn buurman. Het ging wederom boven verwachting goed. Zelfs na 2.5 dag geen vast voedsel nog zulke prestaties neerzetten geeft mij een goed gevoel. Ik krijg steeds meer waardering voor mijn vrouw. Zij heeft al jaren een maagband en kan daardoor maar met mate en soms moeite eten. Daar ga ik wel eens aan voorbij maar nu ervaar ik dit zelf via een andere weg dat dat echt heel vervelend is. Dikke respect wat ze allemaal heeft doorstaan. Mijn zware benen zoals de 2 dagen hiervoor vallen vandaag niet op. Zelfs een stevige wandeling zorgde daar niet voor. Ook de hoofdpijn van de afgelopen dagen blijft uit. De drang om weer iets te eten neemt echt wel toe. Gelukkig kan ik naar de Giro kijken met Kruijswijk, dit geeft goede afleiding want als eerst mijn zoon zijn potje aan het koken is en vervolgens ook mijn vroeg nog eens lekker gaat staan bakken, moet ik met regelmaat een slok

Sassy water gefilterd in een glas

Sassy water gefilterd in een glas

Sassy of gewoon water nemen zodat ik vol zit. De vermoeidheid is geheel weg, volgens mijn vrouw ben ik wel heel onrustig. Uit verveling maar even wat kleine dingetjes in de achtertuin doen om wat tijd de doden. Ik ga iets voor 12 uur naar bed maar kan niet slapen en lig zeker 2 uur wakker. Dat is weer lastig, mijn wekker gaat om 4.30 uur. 

Dag 4

Mijn laatste dag Sassy, ondanks veel te kort aan slaap direct op de wekker wakker. Voel me fris en scherp. Kijk uit naar vandaag. Mijn dagelijkse weegmoment is nu ruim 4 uur vroeger maar dat is aan de uitslag niet te zien. Deze dag voelt apart omdat ik weet dat ik morgen weer vast voedsel mag eten. Vanmorgen de Sassy al gefilterd en 2 bidons voor het werk gevuld. 1 Liter bewaar ik voor de rest van de dag. Werk was hectisch door calamiteiten en de dag vloog om. Ik moet veel plassen maar kon vandaag eindelijk ook eens voor nr 2 naar het toilet, dat was 4 dagen geleden. Heel raar natuurlijk, normaal ga ik minimaal 3x per dag. Positieve bijwerking zullen we maar zeggen. Meteen door voor nog een afspraak en om half 7 eindelijk rustig thuis, althans dat vind ik. Mijn vrouw denkt daar inmiddels heel anders over. Ze vind me onrustig, waarschijnlijk heeft ze wel gelijk maar zolang ik me niet chagrijnig voel, ben ik al tevreden. Wat opvalt is dat ik het nog steeds koud heb. Rond 8 uur ga ik dan mijn dagelijkse sportrondje doen. Vandaag ga ik een stukje hardlopen, ik merk meteen dat mijn lichaam toch behoorlijk heeft ingeboet aan kracht energie.Ik besluit dan ook om niet te gek te doen en heb het na een rondje van 5 km ook wel gezien. Ik voelde voldaan en leeg. Thuis lekker gedoucht en het laatste Sassy water gedronken. Nog een paar glazen water en dan rond 11 uur naar bed.

Fuck wat ben ik trots op mezelf. Ik val makkelijk in slaap.

Dag 5

04.30 uur tringgggg mijn wekker en ja hoor direct klaar wakker. En nu? Wassen en aankleden en dan? Heb altijd al moeite gehad met ontbijt en heb het afgelopen jaar elke dag fruitontbijt gedronken dat beviel me goed. Daar wil ik niet mee stoppen dus die zit erin, heerlijk eindelijk een andere smaak in mijn mond. Vervolgens mijn broodtrommeltje vullen. Stevig brood, extra belegen kaas, komkommer, tomaatjes. 

broodtrommel op dag 5

broodtrommel op dag 5

Nu ik dit schrijf is dag 5 al voorbij en wat een dag was het. Uiteraard waren op het werk de nodige verleidingen, net als thuis. Ik heb echter alles afgeslagen. Maar wat aparter was, ik had me voorgenomen om elke 2,5 een boterham te eten. Dat liep helemaal in de soep. Door hectiek op het werk kwam ik thuis na een vroege dienst, met ruim 19000 stappen op mijn stappenteller. Ik had 6 boterhammen op een appel en een kiwi. Thuis kreeg ik heerlijk pasta met wok groente met daarnaast verse sla, wortel en tomaatjes. Ik kreeg mijn bord niet leeg, heel raar dat ik iets op mijn bord laat liggen. Na een uurtje nog wel een toetje genomen want die had ik verdiend. Uiteraard moest er ook nog gesport worden. Gekozen om te fietsen, ruim 40 km binnen 1,5 uur. Vervolgens lekker douchen en dingetjes doen op de PC die ik de afgelopen dagen had laten liggen. Opletten dat ik niet in mijn valkuil trap. 00.45 uur zonder te snoepen naar bed. 

Dag 6

4.30 uur yes daar ging die weer. Ondanks de korte slaap meteen wakker, wel moe dus proberen om de volgende keer eerder naar bed te gaan. En dan na een dagje normaal eten zonder snoepen mijn weegmomentje. Tromgeroffel, 97,9 kilo komt er in beeld. Ik ben zeer tevreden. Uiteraard mijn fruitonbijt drink op en mijn tas gevuld met lekkere gezonde dingen. Ik ga mijn koffie opdrinken en ga zo naar het werk. Gelukkig een rustige dag gehad. Wel veel gezeten, evaluaties van de dagen ervoor maken en een berg email wegwerken. Maar niet getreurd weer de hele dag kleinere gezonde dingen eten. Ongeveer om de 2,5 uur. Bevalt me prima, blijf wel veel water ipv koffie drinken dat is me heel goed bevallen de laatste dagen. Na een gezonde avondmaaltijd heb ik daarna feest van mijn peetkind en nu ga ik natuurlijk niet op een houtje zitten bijten.

Mijn conclusie.

Al met al ben ik dus enorm tevreden met het “sassy” gebeuren. Ik ben in 4 dagen 6,9 kilo afgevallen. Ik wilde doorbreken dat ik de hele dag aan het snoepen was, dubbele borden met avond eten en ga zo maar door en dat is gelukt. Ik voel me fris en scherp het heeft me echt even door elkaar geschud. Ik denk dat het goed is om af en toe eens flink aan de boom te schudden. Ik heb best wel veel reacties ontvangen, ook negatieve, over hoe slecht een en ander kan zijn tijdens zo’n CRASH dieet. 

Met gewoon gezond verstand valt dat dus allemaal wel mee. Natuurlijk moet je jezelf goed in de gaten houden. Met een fris hoofd en niet overdrijven kom je al een heel eind. Mijn meest opvallende bijwerkingen bestonden uit, snel koud, moe, veel gapen, de 2e dag heel veel zweten en volgens mijn vrouw dus ook behoorlijk onrustig met name aan het einde.

Steve bedankt voor de tip, bij mij heeft het echt geholpen!

Mirjam bedankt voor je steun, achter een sterke man schuilt een sterkere vrouw.

Het recept:

4 dagen lang elke dag.

2 liter water

1 geschilde komkommer dun gesneden

1 citroen dun gesneden

1 theelepel geraspte gember

12 blaadjes mint

1 nachtje laten staan en filteren voor je de boel opdrinkt, verdeel over de hele dag.

verder ALLEEN water.

Blijf tijdens deze 4 dagen gewoon je dagelijkse dingen doen ook sporten!!

 

No Comments Yet.

Leave a reply