team up40, strong viking
Strong Viking Mud Edition
28 maart 2016
team up40, klein zwitserland trail
Klein Zwitserland Trail
4 april 2016

Spartain Marines Run

team up40, spartain

vandaag een review van de Spartain Marines Run door Rolf en Rene.

Rolf: De dag dat ik mijn eerste officiële OCR ga lopen, georganiseerd door SpartainFit en het Team Korps Mariniers.
Aanvang 10:00 dus ik ben op tijd van huis gegaan om er toch zo rond half 10 te zijn.
Ja, de eerste keer dus wil je niets missen hé. Na aankomst heb ik eerst mijn startbewijs opgehaald in de legertent bij de poort. Bij de tent stond een grote zeecontainer waar je je tas kon inleveren, netjes geregeld allemaal! De enthousiaste vrijwilligers verwelkomden iedereen. Wel leuk z’n grote legertruck bij de poort. Mariniers genoeg aanwezig, dus.

“Na het geweld van de Strong Viking van vorige week was dit wel een leuke afwisseling”

Rene: Aangezien ik geen fan ben van de standaard 2de paasdag activiteiten, besloot ik mee te doen met de spartainfit marines obstaclerun. Het is een run om voor het goede doel geld in te zamelen dus geen betere manier om de meubelboulevards te ontwijken dan dit.
De run is gekoppeld aan de Roparun, waar een groep mariniers aan meedoet en op deze manier wil ik ze graag sponsoren. En het inschrijfgeld was maar 16,66 dus ik vroeg me al af wat je nu precies voor zo weinig geld mag verwachten. Ik kan alvast verklappen dat ik blij verrast was!

team up40, spartain

Rolf: Er stond veel wind, dus snel de kantine in. Daar zat Wim Koelewijn in zijn up40 shirt al klaar. Wim gaat net iets over 10 uur van start. Natuurlijk heb ik hem even aangemoedigd en een mooie foto gemaakt. Henk-Jan Schipper gaf het startsein met een biertje in z’n hand. Ja, volgens hem wordt je er warm van! Haha ach ja, het is altijd wel ergens borreltijd op de wereld zei ik hem.
Ondertussen komen Pascal Van den Bosch en Roger Ramakers ook binnen. Gevold door Jurgen Van Lier en Johan Van Ginkel. Ook deze mannen heb ik bij de start weer aangemoedigd en natuurlijk een foto genomen. Ja, natuurlijk moest Johan wel even zijn reclame duidelijk op de foto hebben. Ook was René Laenen bij de start aanwezig, een Uppie die ik nog niet kende.

Rene: Locatie is bij de plaatselijke voetbalclub van Hazerswoude-Rijndijk. Aan de randen van het terrein is het trainingscentrum van spartainfit, waar Henk-Jan Schipper een mooie obstakelbaan heeft neergezet met obstakels die goed gebouwd zijn en niet misstaan in een grote run. Kracht hier is dat alle obstakels dicht bij elkaar staan zodat techniektrainingen daar goed gegeven kunnen worden.

En het is dan ook een uitdaging om op zo’n klein terrein een rondje van 7,5 kilometer neer te zetten. Gelukkig ligt het terrein vlak bij een groter gebied waar modder, sloten en kleine heuvels de natuurlijke obstakels zijn.
Na het geweld van de Strong Viking van vorige week was dit wel een leuke afwisseling. Geen rijen, startgroepjes van max 10 man ongeveer en gewoon na de run lekker warm douchen in de kleedkamers van de voetbalclub.

Rolf: Het is bijna half 12 dus ik begeef me naar de start, onderweg kom ik Marja tegen die net uit de kleedkamers komt, zij zou zo rond half 1 starten. Ondertussen hebben we het laatste kleine buitje gehad en de zon komt zowaar door. De wind is duidelijk aanwezig wat de gevoelstemperatuur aardig naar beneden brengt.

Rene: Ik was wat vroeg voor mijn startgroep en mocht iets eerder starten, samen met wat anders Uppies. Start/ finish was naast de kantine en na een rondje om het trainingsveld heen kwam als eerste de monkeybars, meteen gevolgd door een moddersectie waar getijgerd moest worden. Dus na een paar honderd meter zagen we er al uit alsof je een paar kilometer gelopen hadden. Daarna klimmen op een zeecontainer, die in de tweede ronde eruit is gehaald omdat modder en glad staal nu eenmaal geen goede combinatie is. En vanaf hier zaten verschillende obstakels direct achter elkaar zodat er maar weinig tijd was om te herstellen: weaver, rope traverse, apenhang, ringen, muren, banden, evenwichtsbalk, load carry kreeg je binnen 100 meter lopen. Dat was wel een flinke uitdaging om dat achter elkaar te pakken omdat ik meestal gewend was wat stukjes te lopen tussen de obstakels door.

“Het voelde alsof ik een hele zware druppel was, pfff en dan jezelf weer optrekken om over de volgende te gaan”

Rolf: Ik heb mijn CrossXvest om met 4 kilo, want ja als Eddy-Paul Bakker het kan, kan ik het ook! Hier moet ik toch wel even zeggen dat ik respect heb voor die kale want het was best zwaar met die extra kilo’s.
Dan geeft Henk-jan het startschot met z’n 2e biertje in zijn hand. Na een rondje om het veld de kom ik eerste obstakels tegen. Monkybars, ja dan voel je dat je extra kilo’s bij je hebt. Daarna onder het net door tijgeren en over een zeecontainer klimmen. Toen de ringen en touwen, ook dit is best zwaar met het vest. Het sterkte mij dat er veel mensen waren die hier moeite mee hadden en dat dan zonder vest!
Tussen elastieken door en over 2 schotten, een hoge en een iets kleinere. Toen kwam voor mij toch wel het zwaarste, ronde palen horizontaal in een dakvorm waar je zigzaggend over- en onderdoor moest zonder dat je de grond raakt. Eerst over de eerste en dan onderlangs bij de volgende.
Het voelde alsof ik een hele zware druppel was, pfff en dan jezelf weer optrekken om over de volgende te gaan. Even een stukje rennen, hèhè dat is ff bijkomen.
Ik kwam aan bij een bruggetje, hier werd verteld dat je onder de brug door het water moest.
Ik kan je vertellen, dit was heel koud. Ik stond tot aan mijn middel in het water, voor mij zie ik een vrouw bijna kopje onder gaan, zij begint te zwemmen. Later komt het water tot net boven mijn borst, brrr snel er uit. Daarna moesten we over een dikke ronde paal over een sloot naar de overkant en een zak zand oppakken hier een rondje mee lopen en weer terug over de sloot via een andere paal. Weer een stukje lopen met de snijdende wind over je natte kleding.

team up40, spartain

Rene: Maar na al dit geweld was er even tijd om de benen uit te klappen en hier en daar war slootjes te pakken die overigs zo drassig waren dat ik mijn benen pas los kreeg door plat in het water proberen te liggen; het leek wel drijfzand. De wind die er stond was overigs een extra obstakel. We moesten tegen de wind in over klein plastic muurtjes springen (die al omgewaaid waren) maar er moest er goed ver en hoog gesprongen om niet half weggeblazen te worden. Toen ik langs start/finish kwam keek ik ff op mijn klokkie: 6,7 kilometer in 44 minuten. Het parkoers was dus iets korter dan aangegeven maar dat mocht de pret niet drukken. Had mezelf een doel gesteld om de tweede ronde onder de 45 minuten te lopen zodat ik mijn eindtijd onder de anderhalf uur zou blijven. Dat viel in het begin nog niet mee aangezien het iets drukker op het parkoers werd maar uiteindelijk wel gelukt door iets meer gas te geven op de loopgedeeltes. Gefinisht in 1:29,44 en dat was goed voor een 11de plek.

Rolf: Onderweg kom ik Jurgen tegen die alweer op de terugweg was, hij was verbaasd dat ik al zo dichtbij hem was. Ondertussen moesten we weer door een sloot en een tractorband over een afstand van zo’n 10 meter meenemen door hem steeds om te kantelen.
Daarna weer een stukje lopen en over een grote stapel autobanden heen ploeteren.
Toen kwam ik aan bij een brug waar je via de zijkant van de vlonders naar de overkant moest.
Gelukkig, eindelijk een lekker lang stuk lopen door een bos, waarna ik weer aan kwam bij een brug, nu was het de bedoeling om via de zijkant en via autobanden die aan touwen hingen naar de overkant te komen. Lijkt makkelijk maar dat is best nog wel een uitdaging. Over een veld naar een heuvel die je 2 keer op en af moest om richting de finish te gaan.
Jaja, het einde is in zicht maar daar was er toch nog een sloot én flink wat hooibalen. Daarna ging ik toch echt over de finish! Hup, gelijk door naar de kleedkamers….
Onderweg kwam ik Jurgen weer tegen en hij wist te mij melden dat ze lekkere warme douches hadden. Dus snel de kantine in en onder het genot van een lekkere bak koffie heb we de run nog even met een paar mensen doorgenomen. Jammer dat Johan de run vroegtijdig moest stoppen door een opgelopen blessure.

Rene: Al met al een hele leuke race voor heel weinig geld en na de warme douche kon ik lekker rozig naar huis. Het Was een gave ochtend!

Rolf: Ondanks de harde wind was dit een super dag en ik ben een leuke ervaring rijker.
Mijn waardering gaat uit naar de organisatie, het was een TOP run voor het goede doel!

Comments are closed.