Spartan Agoge 003 Beijing the Great Wall.

Zoals we Jim kennen gaat hij als opperbaas altijd voor de meest bijzondere en mooie uitdagingen. Ditmaal was het doel de Spartan Agoge 003. Locatie, de Chinese Muur. Dit is een 60 uur "non stop" durende challenge waarbij je fysiek en mentaal tot het uiterste wordt gedreven.

Spartan Agoge 003

Een piraat op de muur.

Agoge China is een van de meest unieke mentale en fysieke uitdagingen in de geschiedenis, dat volledig afspeelt op de Grote Muur van China. Spartan heeft een team van endurance experts, maar ook als input verzameld van ontdekkingsreizigers en sporters, om u een ervaring van je leven te geven die waarschijnlijk nooit meer worden herhaald.

Het hele evenement vindt plaats op de meest visueel verbluffende en slopende uitgestrekte wilde Great Wall in de wereld - 600-jaar-oude locaties uit de Ming-dynastie.

We hebben Jim even kort online gesproken over zijn ervaring in China.

Spartan Agoge 003

Groepsfoto met 2 van links Jeroen Reesen.

De gehele challenge van 60 uur heeft iedere deelnemer een zware rugzak, die de grond niet mag raken. Tijdens de challenge krijg je telkens opdrachten die binnen de gestelde tijd gedaan dienen te worden. Fysiek en mentaal dus extreem zwaar. Jim was niet de enige Nederlander aanwezig, ook Jeroen Reesen, nog lang geen uppie, maar voor velen wel bekend van de OCR wereld.
Over de inhoud van de opdrachten tijdens de challenge mag helaas niet gecommuniceerd worden. Alle deelnemers moesten een Non disclosure formulier ondertekenen dat de inhoud van de challenge geheim blijft.

img-20161016-wa0016Wat we wel weten:
De geschatte loopafstand ligt tussen de 50 en 70 mijl.
Hiervan zijn het grootste deel hoogtemeters.
Verder waren er opdrachten op blote voeten.
De gehele challenge moet de rugzak gedragen worden, ook tijdens toiletbezoek. Bij aanraking op de grond volgde automatisch diskwalificatie.
Door de extreme duur en slaaptekort, gingen veel deelnemers hallucineren. Voor zover bekend waren er deze editie 55 deelnemers en ongeveer 10 afvallers.

Spartan Agoge 003

met volle bepakking

Op de derde dag zorgde de grote man Spartan, Joe de Sena er persoonlijk voor om de laatste beetjes energie uit de oververmoeide sporters te knijpen.

Volgens de organisatie zijn Jim en Jeroen de eerste Nederlandse deelnemers die dit tot nu gedaan en gehaald hebben. Namens Team Up40 natuurlijk de felicitaties voor jullie beide.

Ben je nieuwsgierig geworden? Check de website:

No Comments Yet.

Leave a reply