Stel jezelf even voor

Geboren in Utrecht, woon in Nijmegen. Getrouwd met Mirjam en wij hebben samen een zoon Jurien, die is inmiddels 17 jaar en houd helaas niet zo van sporten. Ik werk bij de Nederlandse Spoorwegen, voornamelijk in Eindhoven. Samen met Ron, Johan H. en Johan van G. oprichter van ons prachtige Team Up40. Ambassadeur van CrossXvest. Buddy voor No Limits en Official bij de OCRA.

Wat is je favoriete sport en hoe lang doe je dit al?

Mud Masters maart 2013 was mijn 1ste run. Het was volgens mij de 3e run die in Nederland werd georganiseerd. Inmiddels zal ik rond de 30 runs in binnen en buitenland hebben meegedaan.

Welke sporten beoefen je nog meer en hoe vaak train je?

Naast OCR, doe ik mee aan meerdere hardloop events. En sinds afgelopen jaar is daar het wandelen in de bergen bijgekomen. Ook zit ik graag op de MTB. Ik ben qua sport eigenlijk overal wel voor in.

Wat is je grootste sportprestatie

Daar komen meerdere events voor in aanmerking. De Marathon van Mud Masters Weeze in 2015, Rat Race 20 Engelse Mijl en Tough Dog 6 uur lang bikkelen en als toetje Getting Tough.
Daarnaast ben ik mega trots gekozen te zijn tot Held van de dag. Deze waardering komt van de andere deelnemers en dat maakt het mijn meest dierbare sportprestatie.

Wat is jou TOP 3 bucketlist

In volgorde van datum:
Rat Race Weekend in Engeland
Beat the Mountains in Zwitserland
Let's meet Ben Nevis in Schotland

Welke prestaties wil je komende 3 jaar nog gaan volbrengen?

Ik droom er van om eens een volle triatlon te volbrengen. Of ik dit binnen 3 jaar voor elkaar ga krijgen durf ik nu nog niet hard op te zeggen.

Heb je nog andere hobby's?

Wat bijna niemand weet ik spaar antieke Heineken's bier glazen en pullen en aanverwante artikelen. Deze hobby staat sinds het fanatiek sporten wel op een laag pitje.

Heb jij een quote / Lijfspreuk?

nee

Is er nog iets anders wat we echt van je moeten weten?

Ooit kreeg ik te horen dat ik maar beter niet kon sporten, dat was niet goed voor mijn knieën. Ook het leger wilde mij niet hebben ivm mijn slechte gewrichten. Tot 3 jaar geleden rookte ik een pakje zware shag van Brandaris per dag. Sinds ik gestopt ben met roken loop ik niet sneller maar weeg wel steeds meer.