Stel jezelf even voor aan de andere leden

Mijn naam is Johan Hindriks, ik ben geboren in 1968, en woon samen met mijn vrouw en twee dochters in Emmen. We zijn allemaal sportief ingesteld en vinden ook gezonde voeding belangrijk. Ik werk overdag als onderwijsassistent bij een school voor moeilijk lerende kinderen. Hier krijg ik veel energie van, die ik dan in mijn andere werk kan stoppen. Dat is mijn eigen bedrijf, Fit bij Johan. Ik geef 1-op-1 trainingen, groeps- en bootcamplessen. En verhuur mij aan andere bedrijven. Samen met Ron, Johan van G. en Eddy-Paul oprichter van ons prachtige Team Up40.

Wat is je favoriete sport en hoe lang doe je dit al?

Dit zijn toch echt de OCR’s. Mijn eerste loop was de Strongmanrun in Hellendoorn in 2013. Toen besmet geraakt met het virus dat OCR heet. Ik pas mijn trainingen aan voor de afstanden en kracht, welke nodig zijn voor deze runs.

Welke sporten beoefen je nog meer en hoe vaak train je?

Als ik al mijn andere sporten zou opsommen, dan ben ik nog wel even bezig. Door mijn eigen bedrijf, geef ik trainingen waar nodig is. Hardlopen, HIIT, BodyPump, BodyCore, BodyFit, WOD’s, mountainbiking, fitness, enzovoort. Eigenlijk train ik 7 dagen per week.

Wat is je grootste sportprestatie

Dat is toch de Iron Viking in 2015, samen Ron. Wat een prachtige wedstrijd was dit. 42 kilometers, 100+ hindernissen en 2600 hoogtemeters. En wat waren we trots bij de finish.

Wat is jouw TOP 3 bucketlist voor 2016

  1. Tough Dog Outdoor Valley
  2. Getting Tough in Duitsland
  3. Iron Viking

Welke prestaties wil je de komende 3 jaar nog gaan volbrengen?

De aankomende jaren wil ik meer gaan trainen voor trails. Dit zie ik als een goede opstap voor duurlopen. Mijn doel is om een 60 km trailrun te gaan hardlopen.

Heb je nog andere hobby's?

Mijn andere liefde is het automerk Saab. Vanaf het moment dat ik mocht autorijden, had ik al een Saab. Weleens een dwaling gemaakt met een ander merk, maar toch steeds weer terug gekeerd. Het gevoel dat je in een ‘vliegtuig’ zit, is voor mij onbeschrijfelijk.

Heb jij een quote?

‘Er is altijd een nieuw begin’. Dit vertel ik altijd aan mijn klanten bij aanvang van een nieuw doel. Dat versterkt hun eigenwaarde.

Heb je een bijnaam?

Omdat ik altijd probeer om de groep bijelkaar te houden, en dus veel extra kilometers maak, hebben ze mij ‘de Haas’ genoemd.

Is er nog iets anders wat we echt van je moeten weten?

Ik ben dol op winegums, maar dan wel de echte van Basset. Hier kun je mij (haast) voor wakker maken.