Team Up40, Tough Dog
Tough Dog Outdoor Valley ’15
24 augustus 2015
team up40, ben nevis, crossxvest
Steen
21 december 2015

Teamdag bij de Mariniers!

Wat leuk zo’n vrienden team, we moeten iets leuks organiseren alleen voor ons.

Ik hoor het ons nog zeggen!  Johan van Ginkel had gelukkig al wat ideetjes. In Doorn een mariniers training. Het idee was geboren nu nog even uitvoeren. Er werd een datum geprikt rekening houdend met de OCR kalender, 13 september wordt onze 1ste teamdag.

Alles was tot in de puntjes geregeld

De locatie werd de Generaal Houck Kazerne in Doorn we konden met maximaal 25 mensen terecht. We hadden op dat moment net 16 leden dus middels een uitvraag op onze openbare facebook pagina werden wij veertigers aangevuld met een leuke club mensen om er een prachtige dag van te maken. Alles was tot in de puntjes geregeld. Zelfs een professionele fotograaf (Hendrik Rijnierse van Pixel Design) die ons tijdens de hele training zou volgen en foto’s maken om alles vast te leggen. Na afloop gingen wij met iedereen die daar zin in had naar het Henschotermeer voor een afsluitende bbq.

Training

We gingen voor 2 uur trainen als mariniers en kregen waar we voor gevraagd hadden. Na een voorstel rondje van de instructeurs, en ons zelf, begonnen we aan de warming up. Nadat we goed warm waren werden we in groepen verdeeld. In het midden van het terrein was een groot veld en daar werden stevig onder handen genomen. Met een grote balk over het veld heen en weer rennen en oefeningen doen. Telkens mocht de winnende groep voor alle andere een leuke oefening verzinnen.

Na een korte drink pauze was mochten dan gaan beginnen aan de obstakels. Daar waren we tenslotte voor gekomen. De instructeurs gaven per obstakel duidelijke uitleg en deden voor hoe een de obstakels goed en veilig overwonnen konden worden. We werden  weer verdeeld in de groepjes van het begin en gingen daarna alle onderdelen 1 voor 1 af. Hier werden door de deelnemers al heel wat grenzen verlegd. Met name hindernissen waar je behoorlijk omhoog moest klimmen waren best pittige onderdelen voor mensen met hoogtevrees.

team up40

Nadat iedereen alle onderdelen een keer had geoefend was het tijd voor pauze. Even eten drinken en natuurlijk bijpraten maar ook  genieten van het prachtige weer. Na de pauze was het weer competitie het gehele parcours moest in een keer af worden afgelegd.

Zo zie je maar dat die 40 plussers nog aardig wat in hun mars hebben

Per groep gingen we over het parcours om zo snel mogelijk af te leggen. Wie het snelste was weet ik niet meer maar het was wel enorm leuk om te doen. Zo zie je maar dat die 40 plussers nog aardig wat in hun mars hebben. Vanaf de obstakel baan ging het verder naar de survival baan. Hier was het met name touw, touw en nog eens touw en dat alles ruim boven de grond.

Overwinning

Per hindernis kregen was er weer goede uitleg met tips en trics van de instructeurs. Ondanks dat waren veel van ons blij dat er netten onder de hindernissen waren. Dat gaf toch wat meer rust. Je wist dat je niet helemaal naar beneden kon vallen. De groep werd weer in kleinere groepen verdeeld en zo gingen we het hele parcours weer af. Wat was dit een spectaculair onderdeel van de teamdag. Met name het laatste onderdeel was er een om U tegen te zeggen. Vanaf een hoog plateau springen naar een net wat 2 meter verderop hing. pffffff ook ik heb daar flink staan te zweten, heb echt last van dieptes onder mij en stond daar dus met knikkende knieen.

team up40

Op een enkeling na heeft iedereen hier de sprong gewaagt, echt heel bijzonder. Zeker als je weet dat er ook mislukte sprongen bij zaten. Wat is dat schrikken zeg. Nog meer respect als die mensen die vielen alsnog een poging waagde die nu wel slaagde. Chapeau!!

De training zat er bijna op, iedereen mocht nog over het laatste kwartier vrij rond kijken en onderdelen oefenen. Steeds begeleid door de instructeurs. Iedereen kreeg de tijd om vragen te stellen of nog eens een grote sprong te wagen. De training is voorbij, alle 40 plussers krijgen het prachtige Team Up40 shirt. Er worden nog wat foto’s gemaakt door Hendrik en dan is het sportieve deel van de dag toch echt voorbij.

Na kort opfrissen gaan we met de gehele bende naar het Henschotermeer, een prachtige locatie op 10 minuten rijden, waar we de barbecue aansteken. De drank gaat het water in voor de afkoeling en sommige nemen ook maar meteen een frisse duik in het meer.

team up40

Het vlees voor de bbq en de salades smaken heerlijk. Wat een prachtige club mensen bij elkaar. Hier doe je het voor, saamhorigheid in optima forma. Heerlijk ontspannen zitten we na te genieten van de dag. Met een behoorlijk gevoel van trots op weg naar huis.

Voor meer foto’s van dit event, kijk op onze facebook pagina: Teamdag

Kan niet wachten tot er een 2e Team Up40 zal komen.

Eddy

Comments are closed.