Teamdag bij de Mariniers!
13 september 2015

Tough Dog Outdoor Valley ’15

Team Up40, Tough Dog

Een paar maanden terug kwam er bericht van “de Piraat” Jim Malinka. Het klonk als volgt: denk er aan, zondag 23 augustus moet je vrij houden, meer kan ik nog niet zeggen. Nogal vaag natuurlijk maar als de Piraat het vraagt gaan we proberen om die dag beschikbaar te zijn.

Tough Dog FlyerOp 9 juni werdt de flyer openbaar gemaakt, dat ziet er goed uit. Een hele dag afgemat worden op de prachtige locatie van Outdoor Valley en alle opbrengsten gaan naar Hulphond Nederland. 6 onderdelen van een uur tussendoor 10 minuten pauze met als afsluiting een barbeque. Hier moest ik natuurlijk bij zijn.

Zondag 23 augustus om 5:45 uur gaat mijn wekker af. Vol spanning en slecht geslapen pak ik de laatste spullen. Sporttas en koelbox met eten en drinken, vlag van de OCRA Benelux, vlag van mijn team Team Up40 en natuurlijk mijn CrossXvest vandaag 6 kilo mee. Om 6:30 uur pakt Pieter mij op en na nog een deelnemer te hebben opgehaald zijn wij onderweg voor een mooi avontuur.
Tijdens de rit delen we veel obstakel verhalen met elkaar en dat zorgt ervoor dat het voelt alsof we er zo zijn.
Aangekomen bij Outdoor Valley, het begint te kriebelen, wat heb ik er weer zin in vandaag. Sinds mijn avontuur in Schotland op de Ben Nevis had ik pauze dus het was hoog tijd om er weer flink tegen aan te gaan.Wat is het trouwens toch een gave club met mensen, allemaal gelijkgestemden, blije gezichten en overal worden vele handen geschud. Team No Limits was ook met een grote delegatie aanwezig, elke keer als zij meelopen heb ik extra inspiratie om door te zetten. Vervolgens hebben een leuke groep gemaakt, met de leden van Team Up40 allemaal bij elkaar en ons samen aangemeld.
Na het ophalen van de verplichte t-shirts met nummer de laatste voorbereidingen, CrossXvest toch maar 2 kilo eruit, kleren checken, noch wat eten en drinken je tas inleveren en dan naar de warming-up. Aan het einde van de warming-up nog een leuke verrassing Frauke Ritskes was jarig en had besloten om haar verjaardag maar tijdens Tough Dog te vieren. als traktatie kregen we 35 burpees extra. Frauke bedankt en nogmaals gefeliciteerd.

een van de oefeningenMaar dan gaat het toch echt beginnen. Hier het tijdschema en daar kan niet van afgeweken worden. De groep waar ik in zit begint met Iron Dog. Op het CrossXvest na had ik geen van de onderdelen ooit gedaan. ppffffffffffff daar had ik best wel wat training voor mogen doen tjonge wat is het zwaar.
Na een uur heb ik het gevoel dat ik harder zweet als dat ik kan drinken. Teruggekomen op het verzamelpunt spreek ik de andere groepen. Er zijn gewoon al mensen uitgevallen. Ik schrik ervan, wat staat ons nog te wachten.
Ronde 2 touwen sjouwen en een oude Trabant voort duwen, als het uur bijna om is zijn wij als groep nog steeds niet binnen. De Trabant heeft vastgelopen remmen en komt nog nauwelijks voorruit. Een andere groep komt voorbij en maakt wat grapjes, hadden ze beter niet kunnen doen nu moeten ze verplicht mee helpen duwen. Na een paar honderd meten stond de Trabant echt stil. De instructeurs laten ons hollen om op tijd binnen te komen. Geen pauze en meteen weer door. Wat een gekkenhuis hier. Wel even mijn CrossXvest afgegeven want anders ga ik het niet redden.
Ronde 3 bootcamp voor mafketels het moet niet gekker worden, het was mega zwaar ook bij ons de eerste uitvallers. Ik heb enorm last van mijn polsen maar het lukt om het uur vol te maken.
Ronde 4 gaan we survivalen heel leuk om te doen maar niet echt mijn favoriete onderdeel, behoorlijk wat straf burpees en push-ups mogen doen.
He we zijn al over de helft, en ik zit er nog in yes.
Ben echt helemaal op, al moet het op het tandvlees opgeven staat niet in het woordenboek.
Ronde 5 een slotenmars vieze drap tot aan je kin weer vreselijk zwaar maar o zo leuk.
Ronde 6 het voelt als een toetje lekker in een kano een beetje varen. Ik zit samen met Marja en Alexander in de kano. Genieten. Maar dan, de kano uit dat ding optillen en een bergje omhoog weer naar beneden varen er weer sjouwen ik dacht dat Nederland plat was. Wat een rotpukkel is dit dan. Eenmaal terug bij het water ervaar je het teamgevoel. De eerste gaan de laatste ophalen om zo samen richting finish te varen. Komt er vlak voor de finish nog een toetje de kano mag onder de brug door maar de deelnemers moeten er overheen. Met de nodige kramp lukt dat ook. Bij de finish mochten de eerste die binnen kwamen met de kano boven hun hooft wachten op de laatste die binnen kwam. Marja dacht dat Alexander en ik nog wel wat kracht over hadden.

Eddy tijdens TDHet is voorbij, we zijn binnen, de Piraat had niets gelogen. Wat een kracht tour, dit ga ik niet gauw vergeten. Nu nog een groepsfoto van alle deelnemers en vrijwilligers. Honger als een paard en vies als een varken, tijd om te eten,douchen en omkleden want de medailles komen er aan.
Na het uitreiken van de medailles kregen we nog een presentatie van Hulphond Nederland. Naast uitleg waarvoor liet de meegenomen hulphond zien wat die allemaal kon. Bijzonder, wat een hulphond allemaal kan betekenen voor een hulpbehoevend persoon.

De barbecue is inmiddels aangestoken, onder het genot van een heerlijk stukje vlees en goede salades wordt de dag doorgenomen. Helaas eindigt deze in de regen maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.
Via deze weg wil ik de organisatie van Tough Dog en Outdoor Valley zelf, mijn waardering uitspreken voor een uitstekend georganiseerde dag. Alsmede alle vrijwilligers en deelnemers zonder wie dit alles niet mogelijk is.

Pieter en Remco bedankt voor het rijden.

groepsfotoUiteindelijk heeft deze dag 6.405,00 euro opgeleverd voor Hulphond Nederland. Ik ben er trots op dat ik daaraan mocht bijdragen.

Eddy-Paul

 

Comments are closed.