Trots, 1 been, krukken en een steen!

Eerder dit jaar was ik mee geweest met de Ben Nevis Xpeditie van CrossXvest. In Schotland was ik samen met een groep mensen om de Ben Nevis op te lopen met een CrossXvest aan. Dat wil zeggen, naast je gebruikelijke rugzak, met extra gewicht een berg op lopen.

De groep bestond uit bijzondere mensen, sommige kende ik al heel goed en andere pas kort voor vertrek. Al met al was dit een van de, nee gewoon de beste uitdaging van 2015.

Op de top van de Ben Nevis met de teamvlaggen van Team Up40 Team Dutch Mud Men en CrossXvest.

Op de top van de Ben Nevis met de teamvlaggen van Team Up40 Team Dutch Mud Men en CrossXvest.

Bij bijna alle runs en gekkigheid waar ik overal aan mee doe is er ook een clubje mensen van Team No Limits. Ik heb al een paar keer als buddy ondersteunend met het team mogen meegelopen tijdens de obstakel runs. Dit team bestaat voor mij uit zeer bijzondere mensen. Naast mijn eigen neef Rick, heb je Jacco, Nynke, John, Tamara, Johan, Sebastiaan en natuurlijk Michael Robbert.

Team No Limits voor de start van Mud Masters in Biddinghuizen september 2014 met van links naar rechts, Rick Geurtsen, Michael Robbert Brans, Jacco Middelveldt, John de Haan, TamBo en Rudy de Jong.

Team No Limits voor de start van Mud Masters in Biddinghuizen september 2014 met van links naar rechts, Rick, Michael Robbert, Jacco, John, Tamara en Rudy.

Vlak voor vertrek naar Schotland had ik contact met Michael Robbert. Hij vroeg me wat CrossXvest voor hem kon beteken.Ik wist niet zo goed wat ik zeggen moest. Volgens mij vertelde ik hem iets in de trend van, dat ik geen idee had hoe hem dat verder kon helpen en dat hij maar eens met Dave de Vries van CrossXvest contact op moest nemen.

Nog voor vertrek van de Ben Nevis Xpeditie naar Schotland was er al contact geweest tussen beide en bleek er een nieuw doel geboren. Michael Robbert gaat in samenwerking met CrossXvest in 2016 op 1 been en krukken met CrossXvest de Ben Nevis beklimmen.

Ik vond en vind dit echt een ultieme uitdaging, heb er voor vertrek naar Schotland al veel aan gedacht. Onderweg naar Schotland bedacht ik mijzelf ik neem een steen mee van de top zodat Michael Robbert hem volgend jaar kan terugbrengen tijdens zijn eigen uitdaging.

Michael heeft zojuist de steen van de Ben Nevis in ontvangst genomen uit handen van Dave de Vries.

Michael heeft zojuist de steen van de Ben Nevis in ontvangst genomen uit handen van Dave de Vries.

Zo gezegd zo gedaan, een steen van de top in mijn vest en deze hebben Dave en Frank gegeven aan Michael Robbert bij de eerste meeting na terugkomst.

Dat was juli, uiteraard bleef ik de ontwikkelingen van de mega uitdaging voor Michael Robbert van dichtbij volgen. Hij heeft een geweldig team samengesteld en vrij snel was duidelijk dat zijn droom werkelijkheid gaat worden. Michael Robbert heeft er speciaal een website voor gemaakt, Let's Meet Ben Nevis, die ik met regelmaat bezoek om te kijken wat hij en zijn team allemaal al voor elkaar hebben gebokst. Tussendoor hoorde ik van de ontwikkelingen die nog in de wacht stonden maar steeds meer vorm krijgen.en snel gepresenteerd zouden gaan worden.

Er zijn door Michael Robbert ook 2 goede doelen gekoppeld aan de uitdaging. Het Verbeetenfonds en het Revalidatiefonds. Beide goede doelen zijn voor Michael Robbert van heel groot belang geweest om te zijn wie hij nu is. Deze extreme uitdaging heeft voor Michael Robbert en zijn familie en vrienden een hele bijzondere betekenis en zij maken dan ook allemaal deel uit van "het" team.

Gisteren was het dinsdag 22 december, en ik krijg een prive bericht, Heb jij al post gehad?

Post van Michael Robbert

Post van Michael Robbert

Ik kijk mijn vrouw aan en vraag het haar. Loop naar de brievenbus. Jahoor ik heb post gehad. Ik lees en word stil.

Wow wat een vraag!!

Wow wat een vraag!!

Wat vraagt hij mij nu?

Dit moet even bezinken. Als een achtbaan vliegen de gedachten door mijn hoofd. Inmiddels een dag later spookt het nog steeds maar wel duidelijk is dat ik zijn team mag versterken om "die steen" terug te brengen.

Ik ben zo enorm TROTS!!

 

0 Comments

Leave a reply